Citat:
În prealabil postat de Lancelot
te consideram, alaturi de CristianR, Mihnea Dragomir, Catalin si alti cativa, printre cei care nu pun la indoiala buna credinta a preopinentului, nici chiar atunci cand ar avea motive de indoiala!!!, dar m-am inselat...
|
Nu eu te-am inselat, ci, asa cum spui,
tu te-ai inselat.
Am vazut raspunsul tau si l-am deschis, dar acum am raspuns doar acestui aliniat. Mai tarziu voi raspunde la restul mesajului tau.
N-am pus la indoiala buna ta credinta, ci fiinta ta bruta, neinduhovnicita, cea primara, sau altfel spus, EGO-ul tau, care are interesul sa te insele, cel despre care Mantuitorul ne spune sa ne lepadam daca vrem sa-L urmam pe El cautand desavarsirea. Daca nu vrem asta atunci n-avem ce cauta aici pe acest forum.
Incearca sa te ridici peste tine, sa te desparti de ce-ti place tie, sa transcenzi stadiului actual catre nivelul desavarsirii, fiindca doar lepadandu-te de gandirea omeneasca poti tinde spre gandirea duhovniceasca.
Nu-i totuna, pentru ca doar intelegand suferinta, ea devine suportabila, inteleasa si justificata, armonizandu-se cu fericirea.