Citat:
În prealabil postat de Lancelot
...
acel pasaj a fost citat de tine si pentru ca sunt sigur ca nu-l inteleg corect am rugat indrumare, ai preferat sa nu-mi raspunzi ci sa ma admonestezi. am cautat cam doua ore in cursul zilei o explicatie la acel pasaj, nu am gasit multe, voi posta una mai jos care nu este suficienta, eu chiar cred ca acel pasaj urmat de cuvintele lui Hristos reprezinta o despartire brutala de Vechiul Testament...
|
Ai inteles corect, dar nu vrei sa accepti. E greu de acceptat(nu-i asa?) ca ceea ce nu intelegi corect este de fapt cat se poate de corect. E prea de tot. Iti zdruncina toata fiinta.
Faptul ca ai cautat 2 ore explicatia acelui verset demonstreaza ca... meditezi si n-ai gasit inca ceea ce ti-ar place sa accepti(si nici nu vei gasi), de aceea vei "medita" in continuare pana cand vei fi nevoit sa realizezi desertaciunea in care ai trait.
Din pacate va dura mult, dar nu e nimic grav fiindca, de fapt, asta va fi ca o convertire, ca o rupere de desertaciune. Eu sunt sigur ca vei iesi castigat daca nu te grabesti; daca te grabesti vei accepta orice iti satisface nerabdarea.
Citat:
În prealabil postat de Lancelot
"2.Castitatea benevola
Casatoria e o institutie dumnezeiasca si Biserica a ridicat-o la rangul de Taina.Pentru scopuri inalte, atat morale cat si crestine si pentru dezzvoltarea exclusiva a slujirii dumnezeiesti, se recomanda castitatea.
|
Cred ca e important ca restul mesajului sa-l scurtez la acest fragment deoarece, pentru a limpezi gandirea, e necesar sa intelegem scopul oricarei cercetari/divagatii/actiuni.
Daca pentru
scopuri inalte se recomanda castitatea, atunci, oare, vrea cu adevarat Dumnezeu de la OM alte scopuri?
De ce i-a dat Dumnezeu omului viata?
Considerand ca omul are o singura viata, oare ce este omul dator sa implineasca in acea viata?
11. Spune-le: Precum este adevărat că Eu sunt viu, tot așa este de adevărat că Eu nu voiesc moartea păcătosului, ci ca păcătosul să se întoarcă de la calea sa și să fie viu. Întoarceți-vă, întoarceți-vă de la căile voastre cele rele! Pentru ce să muriți voi, casa lui Israel?(Iezechiel33,11)