Citat:
În prealabil postat de GMihai
Bineînțeles, și Biserica Catolică se numește pe sine ortodoxă, așa că argumentul nu are valoare. Ca să nu mai spunem că în Crezul în limba originară termenul nu e "sobornicească", ci "Catolică"
|
Evident, nici nu am afirmat ca nu s-ar numi biserica si ortodoxa, ar fi ilogic sa sustin altceva. Mai mult, eu spun ca fiecare mic cult din cele cateva mii se autodenumesc biserica si ca au dreapta credinta, altfel ar fi ceva fara sens sa mai existe. Si mai mult, fiecare religie crede ca are adevarul, si fiecare din cei 7 miliarde de oameni crede ca el e in adevar. Eu arata doar ca nu pot fi toti in adevar si undeva e chiar adevarul.
Citat:
Minunea minunilor pe care o pretind ortodocșii, Focul Sfânt de la Ierusalim, nu se deosebește cu nimic, de exemplu, de minunea de la Fatima: avem un fenomen vizual (oamenii văd ceva, respectiv o lumină sau mișcarea unei surse luminoase) și un fenomen caloric (la Ierusalim se aprinde o lumânare iar la Fatima s-au uscat instantaneu hainele miilor de credincioși preznți și pământul care fusese udat de ploaie).
|
In niciun caz nu e la fel, exact asta am discutat la subiectul despre Sfanta Lumina de la Ierusalim. Nu stiu daca ai citit si ultimul mesaj de acolo.
La Fatima nu a fost ceva real, a fost o halucinatie colectiva, sa cum am discutat ca fac ingerii cazuti. Cei de acolo au vazut cum Soarele se misca pe cer, dar observatoarele astronomice au spus ca nimic nu s-a observat in mod real. Deci ce au vazut acele persoane nu a fost ceva real, ci doar o halucinatie, data de ingerii cazuti. Iar caldura e una din minunile pe care le fac ingerii cazuti. De exemplu yoginii pot topi zapada din jurul lor. Ingerii cazuti pot raci sau incalzi aerul din jur. In paranormal prezenta unui "spirit", cum zic ei, e evidentiata deseori prin racirea brusca a aerului.
Citat:
A spune că minunea vindecării este una păgână, în condițiile în care cele mai multe dintre minunile săvârșite de Isus Hristos au fost exact de vindecare, este o blasfemie nemaipomenită.
|
Nu e nicio prostie, e doar lipsa ta de cunostinte. Cea mai frecevnta minune facuta in religiile pagane este vindecarea. Orice saman sau vrajitor cu asta se ocupa, nu ca filozofia. Putem citi aici, in a doua povestire, istorisirea unui vrajitor, care vindeca o mutime de oameni cu ajutorul ingerilor cazuti. La un alt capitol era o povestire cu o halucinatie colectiva, ca in cazul Fatimei:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/marii-...unt-demoni.htm