Citat:
În prealabil postat de GMihai
De fapt argumentul tău este greșit, pentru că nu ai înțeles exect ce a fost minunea Soarelui de la Fatima (bine, de altfel nu ai înțeles nici ce este Împărtășania, dar asta e o problemă mai gravă pe care o lăsăm pentru altă dată, cu precizarea că pâinea devine în mod real și substanțial Trupul lui Hristos, păstrând doar accidentele pâinii. Opinia ta este identică cu a protestanților).
|
Eu pot recunoate ca, de exemplu, in domeniul juridic si in alte domenii, e posibil sa stii mai multe lucruri decat mine. Sunt unele persoane care cred ca le stiu pe toate, chiar daca nu au prea multe cunostinte, probabil din mandrie.
Ceea ce am scris despre Sfanta Impartasanie e invatatura corecta, nu doar in ortodoxie, dar si in catolicism. Tu intelegi in mod gresit ca Trupul si Sangele din Sfanta Impartasanie este carne si sange. Iti repet, painea si vinul se transforma in Trupul si Sangele, care sunt tot paine si vin, nu carne si sange. Deci ortodocsii, atunci cand se impartasesc mananca Trupul si Sangele, sub forma painii si vinului. Ca mananca sange si carne spuneau romanii, neintelegand ceea ce spun crestinii.
Deci nu are nicio legatura cu vedeniile. Despre ce s-a intamplat la Fatima am citit o multime de articole, din sursele catolice. De acolo stiu ca s-a constatat ca observatoarele astronomice nu au detectat nicio miscare a soarelui, nici macar o mica eclipsa. Tot de acolo am citit mesajele transmise si am vazut ca a spus de Purgatoriu. Trebuie sa intelegi ca nici macar un inger nu poate spune un neadevar, o erezie, din punct de vedere ortodox Puragtoriul este o dogma gresita, deci e exclus ca, prin prisma ortodocsilor, sa creada ca acolo a fost o aparitie divina si nu o aparitie a ingerilor cazuti. La fel cum la Lourdes acea aparitie a spus de o alta dogma considerata gresita din punct de vedere ortodox, neprihanita zamislire. Eu asta am afirmat si trebuie sa vezi ca e ceva logic, nu e o mare filozofie.
Citat:
Revenind la minunea Soarelui, la fel cum transformarea reală și substanțială a pâinii nu poate fi detectată de mijloace științifice, nici mișcarea reală și substanțială a Soarelui nu a putut fi detectată de mijloace științifice.
|
Transformarea painii in Trup nu poate fi detectata cu mijloace stiintifice pentur ca e ceva ce nu tine de lumea aceasta, nu au cum sa-L gaseasca la miscoscop pe Iisus acolo. In schimb Soarele e din lumea noastra, e ceva din planul material, se poate observa ca nu s-a miscat.
Citat:
Ăsta este unul dintre presupusele aspecte ale Luminii Sfinte pe care cu certitudine îl contest. Am auzit de n ori că "lumina nu arde" și am văzut filmări pe youtube în care credincioși își treceau mâinile prin flacără, însă și eu îmi pot trece mâna pentru una-două secunde prin flacăra lumânării, fără să mă ard. Când o să-mi arăți măcar o filmare cu cineva care își ține mâna, sau o bucată de hârtie, în flacără timp de 5 secunde, o să te cred.
|
Cum am mai spus, asta e baza minunii, Lumina Sfanta care nu arde, nu o flacara ca la aragaz. Care vine mai intai sub forma unui fulger de Lumina si apoi se duce la Mormant. Inca de acum multi ani am vazut pe acel rus care spune ca isi trece mana prin foc. Oricine poate face asta fara sa se arda, decat, cel mult, parul de pe mana. In schimb existau si atunci clipuri pe youtube in care unele persoane isi tineau fata in flacara mai multe secunde, fara sa ramana fara gene sau par in cap.
Citat:
Că Patriarhul pune vata în cupe de aur cu găurele, că aprinde de la foc 33 sau 99 de lumânări, sunt aspecte care nu au relevanță. Cea ce este relevant este că focul respectiv aprinde lumânările, deci se comportă ca o sursă obișnuită de energie calorică, și, repet, nu există nicio dovadă în sensul că nu ar arde.
|
Are ceva relevanta, cum crezi ca arde vata in mod obisnuit, ce ar mai vedea musulmanul din vata aia?
Citat:
Se pare că ai fost la fel de naiv și ai înțeles la fel de puțin din superstițiile și scamatoriile pe care ți le-a vândut unii cu titlul de paranormal precum ești și în calitate de creștin, când îți închipui că Harul lui Dumnezeu este ceva pe care un trib sau o comunitate eclesială îl poate "avea" de parcă ar fi o sumă de bani într-un cont de bancă.
|
Nu ai inteles, era o ironie.