View Single Post
Vechi 04.04.2017, 20:43:42
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lancelot Vezi mesajul
e urata exprimarea ta si-mi pare rau ca ai formulat asa. de ce crezi ca-mi pasa ce fac altii? ma doare-n cot, ma intereseaza numai ce face Biserica Ortodoxa. orice-ati zice si orice-ati pseudoargumenta, eu, asa pacatos cum sunt, sunt egalul vostru! nici tu si nici altul de aici nu este mai bun ortodox decat mine, nu noi hotaram asta, nu noi judecam asta, intelegeti si nu ne mai priviti de sus, pe mine si pe alti cativa.
tot vorbiti de canoane, nu uitati ca fara oameni nu ar mai fi nicio biserica...
Canoanele sunt mai aspre pentru clerici, mi se pare chiar mai aspru să fi decăzut din funcția bisericească pe lângă oprirea de la împărtășanie, canoanele sunt tot pentru mântuirea omului adoptate, altfel s-ar ajunge să se presupună că Sfinții Părinți erau lipsiți de iubire, ceea ce e deja pe tărâmul hulelor.
Mie nici nu mi se pare că mai practică mulți acrivia, poate doar în mănăstiri unde duhovnicii sporiți își selectează în funcție de asta ucenicii călugări și nu e greșit să se practice acrivia în mănăstiri.
Se ia împărtășania destul de bine și confortabil de către mulți.

Citat:
În prealabil postat de Lancelot Vezi mesajul
orice-ati zice si orice-ati pseudoargumenta, eu, asa pacatos cum sunt, sunt egalul vostru! nici tu si nici altul de aici nu este mai bun ortodox decat mine, nu noi hotaram asta, nu noi judecam asta, intelegeti si nu ne mai priviti de sus, pe mine si pe alti cativa.
Nici n-am încercat să argumentez că ești mai păcătos, tu sau alții, sau că aș fi mai bun ortodox, n-am cum să privesc de sus, oricum mă smerește Dumnezeu degrabă.
Problema era privind mântuirea și Origen era erudit, moral, bine crescut, avea o bibliotecă și Biserica n-a putut să-i rețină ereziile.
Nu spun c-ai fi tu Origen, dar au fost și oameni de calibru care au căzut pentru părerile lor după care s-au condus și au învățat.