View Single Post
Vechi 04.04.2017, 21:11:19
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Liturghia cât durează ?
La cât e Liturghia de seară după miezul nopții ?
Este permis să se țină mai multe Liturghii la același altar în aceeași zi ?
Spovedania și celelalte servicii religiose la câte persoane beneficiare ?
Cât e personalul clerical raportat la nr. de enoriași ?

Am uitat să spun că preoții mai au și familii, cât privește programul e bine dacă e așa, la greco-catolici e tot la fel ?
Și-n mânăstirile ortodoxe e program greu care începe de la miezul nopții sau de la ora 3 plus alte ascultări, alea nici nu le-am mai socotit, pentru că puține mânăstiri au statut parohial.
Liturghia durează aproximativ 40 de minute în zilele săptămânii, aproximativ o oră și jumătate duminica, deci 4 ore și jumătate trei liturghii.

Este permis să se slujească (nu "să se țină", că nu e concert) mai multe liturghii la același altar în aceeași zi. Dacă nu mă credeți, verificați Codul Canonic.

Nu știu numărul de enoriași, dar țineți cont că biserica, cel puținla Liturghia diminicală în limba română,e plină. Dacă nu vii din timp, stai în picioare.

V-am spus că preoții sunt ieromonahi, adică călugări. Ce familii ?!!! Ei au de citit breviarul.

P.S. Sfințenia și Adevărul stau în numărul de minute ale Liturghiei sau în numărul de credincioși ?

P.S. 2 La care biserică ortodoxă credinciosul are ocazia de a participa la 10 (ZECE) liturghii, cu Sf. Împărtășanie, într-o săptămână ?
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Reply With Quote