Citat:
În prealabil postat de Iorest
Liturghia cât durează ?
La cât e Liturghia de seară după miezul nopÈii ?
Este permis să se Èină mai multe Liturghii la acelaÈi altar în aceeaÈi zi ?
Spovedania Èi celelalte servicii religiose la câte persoane beneficiare ?
Cât e personalul clerical raportat la nr. de enoriaÈi ?
Am uitat să spun că preoÈii mai au Èi familii, cât priveÈte programul e bine dacă e aÈa, la greco-catolici e tot la fel ?
Èi-n mânăstirile ortodoxe e program greu care începe de la miezul nopÈii sau de la ora 3 plus alte ascultări, alea nici nu le-am mai socotit, pentru că puÈine mânăstiri au statut parohial.
|
Liturghia durează aproximativ 40 de minute în zilele săptămânii, aproximativ o oră și jumătate duminica, deci 4 ore și jumătate trei liturghii.
Este permis să se slujească (nu "să se țină", că nu e concert) mai multe liturghii la același altar în aceeași zi. Dacă nu mă credeți, verificați Codul Canonic.
Nu știu numărul de enoriași, dar țineți cont că biserica, cel puținla Liturghia diminicală în limba română,e plină. Dacă nu vii din timp, stai în picioare.
V-am spus că preoții sunt ieromonahi, adică călugări. Ce familii ?!!! Ei au de citit breviarul.
P.S. Sfințenia și Adevărul stau în numărul de minute ale Liturghiei sau în numărul de credincioși ?
P.S. 2 La care biserică ortodoxă credinciosul are ocazia de a participa la 10 (ZECE) liturghii, cu Sf. Împărtășanie, într-o săptămână ?