Citat:
În prealabil postat de GMihai
Liturghia durează aproximativ 40 de minute în zilele săptămânii, aproximativ o oră și jumătate duminica, deci 4 ore și jumătate trei liturghii.
P.S. 2 La care biserică ortodoxă credinciosul are ocazia de a participa la 10 (ZECE) liturghii, cu Sf. Împărtășanie, într-o săptămână ?
|
E destul să aibă ocazia să participe la o Liturghie pe zi, la noi nici nu se permit mai multe Liturghii la același altar în aceași zi.
Au șansa să participe la Liturghie zilnică la fiecare Catedrala ortodoxă care are statut de mânăstire și la majoritatea mânăstirilor care au obște.
Citat:
V-am spus că preoții sunt ieromonahi, adică călugări. Ce familii ?!!! Ei au de citit breviarul.
|
Eu am făcut referire în fraza aia la preoții ortodocși care pe lângă program au și familii.
Citat:
P.S. Sfințenia și Adevărul stau în numărul de minute ale Liturghiei sau în numărul de credincioși ?
|
Fondul problemei era
timpul liber rămas după ce se îndeplinesc toate serviciile religioase.
Poate
dacă ai mai puțin program și mai puțini oameni care-ți solicită serviciile, îți rămâne timp mai mult și pentru făcut tot felul de evenimente, idem dacă ai mai puțini enoriași per cleric.
La catolici precum am zis nu se obișnuiește mersul cu broșurele din casă în casă, dar la neoprotestanți, timpul liber și lipsa de Liturghie le permite tot felul de evenimente pe care unii le iau ca pretext să facă comparații aberante.
Cât privește comparația catehism catolic-ortodox, în România (pentru că aici trăim nu pe alte tărâmuri) Biserica Ortodoxă organizează conferințe prepascale și în postul Crăciunului destul de seriose, la pr Necula se ajunge ușor la peste 1000 de oameni, iar la preoți precum pr Nicolae Tănase și alții interesul e mare, plus că se organizează în toate zonele mari.
Să mi se arate și mie ce conferințe fac anual catolicii
în România și cât e interesul pentru ele, că la ortodocși se vede tată cum stă treabă, încă după felul întrebărilor din sală de multe ori ai impresia că sunt puse de catolici și neoprotestanți care de ocupată ce au agenda, vin la conferințe ortodoxe.
Mi se pare ușor să se treacă cu vederea tot ce face B.O.R și după să se arate cu degetul că vai! B.O.R. nici nu-și mai catehizează enoriașii, aici nu mă refer la Gmihai ci la doamna care ne informa că trece la catolici.