Citat:
În prealabil postat de Iorest
E destul să aibă ocazia să participe la o Liturghie pe zi, la noi nici nu se permit mai multe Liturghii la același altar în aceași zi.
|
Și în câte biserici parohiale se slujește o liturghie pe zi ?
Citat:
Au șansa să participe la Liturghie zilnică la fiecare Catedrala ortodoxă care are statut de mânăstire și la majoritatea mânăstirilor care au obște.
|
Și dacă nu au o catedrală sau mânâstire pe aproape ?!
Citat:
Cât privește comparația catehism catolic-ortodox, în România (pentru că aici trăim nu pe alte tărâmuri) Biserica Ortodoxă organizează conferințe prepascale și în postul Crăciunului destul de seriose, la pr Necula se ajunge ușor la peste 1000 de oameni, iar la preoți precum pr Nicolae Tănase și alții interesul e mare, plus că se organizează în toate zonele mari.
Să mi se arate și mie ce conferințe fac anual catolicii în România și cât e interesul pentru ele
|
Raporat la numărul de credincioșil cred că fac destule... Dincolo de Postul Paștelui, preoții din parohia mea fac, de exemplu, întâlniri cu cuplurile care au solicitat să fie cununate în biserică. Vrei să te căsătorim ? Vii în prealabil la cursuri privind Taina Căsătoriei.
Câți preoți ortodocși fac asta ?
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.
"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi
|