View Single Post
Vechi 05.04.2017, 08:15:14
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Cam cati au fost si la amerindieni, pana la Columb.
Diferența este că înainte de Columb nu avea cine să meargă să facă misionariat la amerindieni, pentru că nu se știa că aceștia există.

Pe de altă parte, despre triburile de astăzi se știe că există, și totuși nu merge niciun misionar ortodox la ei.

Citat:
Si atunci de ce folosesti argumentul cu misionariatul catolic, din moment ce tu crezi ca nu are vreo importanta daca ii convertea cineva sau nu? Doar ca sa fie un argument?
Eu nu discut aici despre misionariatul catolic sau despre concepția catolică cu privire la mântuire, ci despre contradicția între opinia unor ortodocși cum că nimeni nu se va mântui dacă nu este ortodox și starea de fapt constând în lipsa misionariatului ortodox la aceste popoare izolate.

Citat:
Asta am explicat si in mesajul precedent si in alte mesaje, e o intelegere diferita de persuasivitatea protestanta si catolica. Un om trebuie sa doreasca sa vina in Biserica lui Hristos, nu sa-l ademeneasca cineva, atunci cand se face misiune.
Dar cum ar putea să dorească să vină în BO cineva care nici n-a auzit în viața lui de BO sau despre Hristos ?

Citat:
Iar unele popoare au fost mai putin deschise la crestinism. Desi Sfantul Apostol Toma a ajuns pana in India nu prea s-au convertit prea multi, iar chinezi nici atat. La ce le-a folosit ca Apostolii au fost la ei, tot asa au ramas.
Poate nu ai auzit, dar mântuirea este individuală, nu colectivă.

Eu te întreb ce face BO ca să îl învețe Evanghelia lui Hristos pe chinezul Liu, dintr-un sat din vârf de munte, care toată viața lui a auzit doar despre Mao, iar tu îmi răspunzi: "Păi, au fost Apostolii în China acum două mii de ani; dacă nu s-au convertit străbunicii lui Liu, ghinionul lui."
Citat:
Daca o sa citesti din viata Apostolilor, o sa vezi ca primeau revelati ca in unele orase sau locuri sa nu mearga. De ce? Pentru ca aia nu aveau nicio treaba cu ce o sa propovaduiasca Apostolii, puteau doar sa ii omoare..
Aha. Și tu știi că s-a primit vreo revelație de către episcopii ortodocși actuali, să nu meargă să propovăduiască Evanghelia la triburile despre care vorbeam ?!!!

Citat:
Bunul Dumnezeu stie ce e in inimile oamenilor si chiar ce se va intampla in viitor.
Aicea începi să aluneci către predestinare, care e o învățătură protestantă :)
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Reply With Quote