Întru necazul meu a strălucit bucuria cuvântului Tău Mântuitorule care zice: „Cereți și vi se va da…” și îmi dă nădejde în iubirea Ta de oameni. Și fugind de întunericul disperării, alerg la Tine, așa rugându-mă : Doamne, Dumnezeul meu, bucuria mea, Dă-mi mângâiere în necazul meu, apără-mă de cei ce se scoală asupra mea, ajută-mi că îmi slăbesc puterile întru nevoia aceasta. Iisuse, sprijinitorul și întaritorul meu, Care ai fost părăsit de toți, întarește-mă pe mine, robul Tău; Cheamă-mă, Stăpâne, pe mine, cel robit și ținut ca în niște lanțuri de faptele mele cele rele, fiindcă Tu singur știi să dai dezlegare celor legați, să tămăduiești rănile de nimeni știute, pe care doar Tu le știi, Cela ce știi cele ascunse: și drept aceea, în toate durerile mele cele rele doar pe Tine Te chem: ajută-mă Stăpâne, Tu care ai zis: "Veniți la mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi odihni pe voi! Luați jugul Meu asupra voastră și vă învățați de la Mine că sunt blând și smerit cu inima, și veți afla odihnă sufletelor voastre".(Matei 11, 28) . Doamne Miluiește! Aliluia