View Single Post
Vechi 06.04.2017, 12:44:15
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul

P.S. Din proprie experientă stiu că, adesea, când nu mai vreau să rămân într-un anume loc (casă, biserică... coadă la ghiČ™eu), problema e nestarea din mine; pe care, dacă o abandonez, ulterior mă vizitează liniČ™tea.
E normal sa se intample asta, daca intr-o tara exista o confesiune ultramajoritara este normal ca din diferite motive oamenii sa plece spre alte confesiuni. Asta s-a intamplat si in occident dupa reforma - oamenii aia care au devenit protestanti nu au picat din cer.

Biserica majoritara e tinta tuturor acuzatiilor din tara respectiva. In plus poate capata si tot felul de obiceiuri rele de vreme ce oamenii oricum or sa umple bisericile la fiecare liturghie. Nu zic ca asta se intampla la noi, vorbim in general. :)

La noi pe langa asta apare si dorinta omului de a parveni. Asa cum unii isi lasa parul lung sau barba sau umbla cu gaina pe strada, altii care nici macar nu prea mai cred, nu au curajul sa se rupa de tot de crestinism si atunci devin un fel de crestini culturali. Si doar nu o sa inghesuie cu prostimea in bisericile ortodoxe, ca atunci nu iesi in evidenta, e alta treaba cand spui ca esti catolic.

Nu neg ca exista si persoane sincere care ajung acolo dar nu cred ca toate persoanele care se convertesc la catolicism o fac dintr-o cautare sincera a lui Hristos. E paradoxal dar s-ar putea ca unele persoane care ajung prin cine stie ce grupare neoprotestanta sa fie mai sincere desi sunt mai putin instruiti.

Nu e un atac la colega noastra care vrea sa se duca acolo. Nu o cunosc si nu vreau sa o judec. In opinia mea greseste dar este libera sa greseasca.
Reply With Quote