Citat:
În prealabil postat de iana
Desi am hotarat sa nu mai raspund, o fac, pentru ca, spre deosebire de altii, simt la dumneavoastra dragoste fata de aproape. Unii au incercat sa duca discutia pe aratura desi am scris scurt si clar, consider eu. Acum , ce sa zic, fiecare e manat de propriile intentii si sentimente.
|
Dragostea fata de aproape inseamna si sa ii atragi atentia cuiva care e aproape sa il loveasca o masina sau sa cada intr-o groapa. Nu-i asa? Pentru ca, pana la urma, Biserica va fi aceeasi si daca o sa pleci tu, dar lui Iisus ii pare rau de fiecare oita pierduta. Si sta si plange. Tu nu intelegi, dar e adevarat tot ce am scris eu, vei pierde mantuirea daca o sa ramai in catolicism. Asa cum ne spune si sfantul Iustin Popovici:
http://www.cuvantul-ortodox.ro/sf-iu...-al-minciunii/
Citez: "Învățăturile despre erezii ale Bisericii Ortodoxe a Dumnezeu-omului Hristos, formulate prin Sfinții Apostoli, Sfinții Părinți și Sfintele Sinoade spun că ereziile nu sunt o Biserică și nici nu pot fi o Biserică. De aceea, ele nu pot avea Sfintele Taine, mai ales Taina Euharistiei, taina tainelor."
Citez: "Dogmele ortodoxe, adică dogmele sfinte ale Bisericii, sunt respinse și înlocuite de către dogmele latine eretice ale primatului și infailibilității papei, adică a omului. Din această panerezie s-au născut ereziile și continuă să se nască: Filioque, respingerea invocării Duhului Sfânt, pâinea nedospită, introducerea harului creat, purgatoriul, meritele prisositoare ale sfinților, învățături standard cu privire la mântuire, iar de aici au izvorât învățături standard despre viață, papalitate, “Sfânta” Inchiziție, indulgențe, uciderea păcătoșilor din pricina păcatelor lor, iezuitismul, scolasticii, cazuiștii, monarhianismul și individualismul social de diferite feluri…"