Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Mie mi se pare mai degraba un troll care umple forumul cu topicuri de astea tampite asa incat oricine intra sa poata vedea cam ce cred crestinii.
|
Excat asta cred si eu. Si se pare ca sunt ezitari in a il banna, poate din cauza ca pare sa sustina, vezi Doamne, cat de mielusei fusera ortodocsii de-a lungul istoriei, ca si confesiune si state/popoare deopotriva, si de! intra subiectivismul confesional in joc, ca forta motrice.
Lucrurile sunt clare, cand e vorba de omul cazut: toate bisericile, confesiunile si ideologiile, cand au fost la putere, direct sau prin statul ideologizat/teocratic, au facut rost degrab' de sange pe maini. Asa ca si ortodocsii au facut crime confesional-politice, si nu foarte putine, dar nici genocidari ca ateii militanti bolsevici sau nazistii.
Dar hai sa revenim la oile nostre vorbitoare si nemaipomenit de nepomenitoare.
Se pare ca gasca sta sa se rupa, ceea ce eu astept cu o incantare vecina cu fumatul ierbii. Odata ce se va incheia mizeria asta, oamenii (poate, sper!) vor intelege ca in Biserica nu merge cu ridicatul pumnului sau parului, ci cu o intelegere deopotriva dogmatica, sociologica (da, ati citit bine, Biserica e prima nu doar bibluoteca din lumea crestina, ci prima practica de sociologie empirica) si...politica (animalul imbracat, tehnopat si latrator-articulat e un animal politic, nu putem ocoli asta).