Citat:
În prealabil postat de antoniap
Când îl iubești pe Dumnezeu cu adevărat, ți se pare normal sa-ți dai viata pentru El. Unui preot i s-a pus în fata un foc și i s-a dat și tămâie ca sa o jertfească idolilor. Dacă a refuzat, i s-a pus jăratic în mână fortandu-l astfel sa comită un lucru contrar conștiinței sale. El a strâns cu putere jăraticul în mână și i-a ars mana, dar nu a jertfit idolilor. Și a devenit sfânt. I-am uitat
numele. Iubirea lui Dumnezeu e sfintitoare, e Calea, Adevărul și Viata.
Tu cât timp ai putea tine jăratic în mâini pentru Dumnezeu?
Dacă scrii ca ,,vina caterisitilor este mare și evidenta", probabîl ca nu cunoști ortodoxia. Așa ca un raid pe la biblioteca iți prinde bine și ție.
|
mai de mult am citit despre o tanara crestina care a fost martirizata de romani. fusese arestata pe nedrept si nu avea decat sa retracteze pentru a fi eliberata. nu a vrut. a rugat-o toata lumea sa retracteze, l-au chemat si pe tac-su, ea nu si nu, ca vrea sa moara pentru Dumnezeu. era tanara si frumoasa, dar pana la urma a ajuns in for sa se lupte cu leii. o fi ajuns si ea sfanta, la fel ca ala cu jeraticul. Dumnezeu are nevoie de suferinta voastra, ma?
de cunoscut ortodoxia n-o cunosc, uita-te un pic pe forumul asta. cati oameni atatea pareri si ce este mai grav e ca fiecare vine cu preotul lui care-i da dreptate in ce spune si, evident, gaseste suficiente citate biblice ca sa-si intareasca spusele. un singur lucru stiu ca trebuie sa fac, sa am incredere in episcop, el stie calea care trebuie urmata. punct.