View Single Post
Vechi 19.04.2017, 13:11:30
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lancelot Vezi mesajul
vezi? de ce trebuia sa o iei pe urmele lui alin? crede-ma ca stiu foarte bine cat sunt de nestiutor, daca afirmi si tu asta macar fii corect.

mai omule, succint:
deci tanara este arestata impreuna cu alti crestini pentru vina de lezmajestate, daca-mi amintesc corect, dar este neimportant acest lucru, si este condamnata la moarte alaturi de ceilalti. insa unul dintre acuzati spune ca fata e nevinovata, un altul acelasi lucru, un soldat la fel, pana cand toti stiu ca fata nu e vinovata. i se cere sa spuna si ea acelasi lucru, nu vrea. il cheama aia pe taica-su, de acasa, ala incearca si el s-o convinga, nu vrea. se duce sa moara ca sa devina martira, pentru crestinism si pentru viata vesnica. toti au incercat s-o salveze, atat crestinii cat si ceilalti, a fost doar vointa ei sa moara.

edit. e simplu de aflat daca prezint cazul corect. cautam Sfanta de care ne-a spus Patrie si Credinta si vedem viata si martiriul ei.
Pai uite daca te-ai uita exact la documentarul ala din nou, ai vedea ca se spune acolo ca li se cerea sa se inchine la zeii romani. Poate pentru tine pare un lucru marunt, in definitiv unii s-ar inchina si la draci ca sa ramana in viata. Iata ca unii oameni au pretuit mai mult credintele lor decat viata.

Repet, documentarul ala are o anumita agenda in spate, ca orice face postul respectiv de televiziune - oamenilor trebuie sa li se bage in cap ca crestinii au fost mereu niste apucati cu idei ciudate, tocmai pentru ca astazi trebuie distrusa credinta crestina. Dar chiar si de acolo intelegi care era targul la acel moment. Daca tu l-ai fi facut, e problema ta si probabil ca majoritatea oamenilor ar fi facut acel targ. Dar iata ca unii nu au vrut sa-l faca si urmasii lor nu vor sa-l faca nici astazi.

https://www.youtube.com/watch?v=EOGpTTDpyL8
Reply With Quote