Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Pai uite daca te-ai uita exact la documentarul ala din nou, ai vedea ca se spune acolo ca li se cerea sa se inchine la zeii romani. Poate pentru tine pare un lucru marunt, in definitiv unii s-ar inchina si la draci ca sa ramana in viata. Iata ca unii oameni au pretuit mai mult credintele lor decat viata.
Repet, documentarul ala are o anumita agenda in spate, ca orice face postul respectiv de televiziune - oamenilor trebuie sa li se bage in cap ca crestinii au fost mereu niste apucati cu idei ciudate, tocmai pentru ca astazi trebuie distrusa credinta crestina. Dar chiar si de acolo intelegi care era targul la acel moment. Daca tu l-ai fi facut, e problema ta si probabil ca majoritatea oamenilor ar fi facut acel targ. Dar iata ca unii nu au vrut sa-l faca si urmasii lor nu vor sa-l faca nici astazi.
https://www.youtube.com/watch?v=EOGpTTDpyL8
|
insa n-am vazut la tv, am citit cu multi ani in urma o istorie a martiriului crestin. erau multe exemple, atat corecte cat si incorecte, de la inceputurile crestinismului, dar si de mai tarziu. nu-mi amintesc numele fetei, e posibil sa fie chiar sfanta perpetua, caz in care cartea respectiva mintea.
nu avem de unde sti cum reactionam in astfel de situatii, mai ales noi, oamenii moderni, ca sa zicem asa. inteleg ca tu ai sta sa-ti scoata unghiile fara probleme, sa-ti taie apoi degetele unul cate unul si alte d'astea. eu nu stiu cum as reactiona. insa stiu ca daca m-ar chema Biserica s-o apar m-as duce. nu cu imnuri ca nu stiu decat doua, dar am facut armata adevarata, stiu sa trag cu toate armele infanteriei de secol XX si chiar daca am hernie de disc si o gramada de discopatii tot m-as duce.