View Single Post
Vechi 19.04.2017, 14:08:32
Lancelot Lancelot is offline
Banned

Data înregistrării: 04.01.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Pai nici eu nu stiu cum as reactiona. Adica stiu cum ar trebui sa reactionez dar nu stiu daca as fi asa de tare. Tocmai de asta ii cinstim pe martiri, pentru ca e greu tare sa fii martir, daca ar fi fost usor, nu s-ar mai fi interesat nimeni de ei. :)

Dar nu vad legatura. Tu afirmi printre randuri, constient sau nu ca marea majoritate a oamenilor moderni nu ar face asta. Si eu sunt de acord, ba cred ca si pe timpul romanilor era la fel. Dar ce legatura are cu crestinismul?
nu, lipsa hotararii in credinta, d'aia am scris ce am scris. sigur ca are legatura cu crestinismul.
Citat:
E corecta atitudinea sfintei respective din punct de vedere crestin ? Este! Asta e tot ce conteaza.
de corectitudine e vorba? nici pomeneala, nu si-a pus problema nicio clipa, asta e definitia martiriului.
Citat:
e corecta atitudinea din punct de vedere lumesc ? Putem discuta. Dar nu are importanta asta pentru un crestin.
Intreaba-te singur : Ti-ai trada tara, familia, prietenii si asa mai departe sub tortura ? Sau cu pretul vietii ? Daca ai avea un copil si ar fi ascuns si unii l-ar cauta sa-l omoare, l-ai trada ca sa mai traiesti tu o zi sau doua ? Sau 20 de ani ? Daca raspunsul e da, te felicit pentru sinceritate dar cred ca fiecare om ar trebui sa aiba un scop pentru viata asta.
Daca raspunsul e nu, atunci esti aproape un crestin. Numai ca nu-L iubesti pe Hristos indeajuns incat sa nu-L tradezi.
iti repet, nu stim cum reactionam sub tortura! niciunul dintre noi, nimeni nu stie daca nu a fost supus la asa ceva. ne putem imagina pagini glorioase, dar nu stim ce s-ar intampla daca...
insa eu iti spun altceva, zici asa:
" Numai ca nu-L iubesti pe Hristos indeajuns incat sa nu-L tradezi"
vezi tu, este un nonsens ceea ce spui. in momentul in care-L iubesti pe Hristos inseamna ca crezi in El. daca crezi in El stii ca totul este adevarat, nu mai ai cum sa-L tradezi, ar insemna sa te tradezi pe tine insuti, sa-ti pierzi sansa la nemurire. si oamenii sunt egoisti din fire, ar trada, dar chiar pe ei insisi? e mai greu.
Reply With Quote