Citat:
În prealabil postat de iosif
Cristi, spune-mi mai clar cum erau tinerii! Erau mai rai? Mai invidiosi? Mai necredinciosi? Prigonirea credintei nu inseamna implicit si slabirea ei! Cum erau deci?
|
Nu erau sa zic , nici mai rai si nici mai buni intr un anumit fel. Dar frucul oprit era cel mai vanat intr un fel. Restrictiile de tot felul si ignoranta prin necunoasterea anumitor lucruri ii faceau mai copilarosi si prada usoara pacatelor trupesti de tot felul facute pe ascuns de privirea parintilor, profesorilor si autoritatilor. Muzica si desfraul erau de neanchipuit , dar existau . Se vanau mute din "valorile occidentale" ce erau considerate un deliciu ce acum nu mai mira pe nimeni . Oricum pot spune ca intr un anumit fel tinerii erau ceva mai studiosi dar erau lipsiti de repere, erau mai romantici intr un fel, dar si acest romantism s-a pierdut pe parcurs odata cu accentuarea dictaturii. Se dorea libertatea , libertatea occidentala, si culmea aceasta nazuinta dateaza de prin anii 70, implinita in cele din urma dupa aproape 20 de ani. Au fost ani grei pe care multi i-au uitat si ce-i mai dureros ca-i i-am uitat tocmai pe ei cei tineri din 89 , care ne-au adus libertatea si ne-au dat si aceasta sansa sa scrim pe acest forum crestin. I-am uitat intr un fel si pe cei tineri de azi. In graba noastra cotidiana si fuga dupa castig, le-am intors spatele copiilor si tinerilor nostri. Asta se va simti in viitor.