View Single Post
Vechi 21.04.2017, 13:28:10
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Interesant ca imi spui mie ca speculez dupa care imediat arunci pe piata o speculatie - ca nu as fi citit documentul. :)

Tocmai ca l-am citit si pe ala cu relatiile cu alte biserici si pe cel despre misiunea Bisericii in lumea contemporana.

Daca citeai Documentul ai fi vazut ceva ..ceva acolo legat de chestiunea fata de care faci cu nonsalanta afirmatii in ignoranta de cauza.

" Ele (Bisericile Ortodoxe membre ale CMB n. tr.) au convingerea profundă că premisele eclesiologice ale Declarației de la Toronto (1950), intitulată "Biserica, bisericile și Consiliul Mondial al Bisericilor", sunt de o importanță capitală pentru participarea ortodoxă la acest Consiliu. Este de la sine înțeles, prin urmare, că CMB nu este și în nici un caz nu trebuie să devină o "supra-biserică". Scopul Consiliului Mondial al Bisericilor nu este acela de a negocia unirea între biserici lucru ce-l pot face numai bisericile însele din proprie inițiativă ci să realizeze un contact viu între biserici, să promoveze studiul și dezbaterea problemelor ce privesc unitatea Bisericii. Nicio biserică nu este obligată să își modifice eclesiologia, după accederea la Consiliu. Mai mult, din includerea în Consiliu, nu rezultă că fiecare Biserică este obligată să vadă celelalte biserici ca biserici în adevăratul și deplinul sens al cuvântului (Declarația de la Toronto, §2)."

Misiunea Bisericii Ortodoxe în lumea contemporană

http://basilica.ro/sfantul-si-marele...ument-oficial/

Citat:
Pentru mine, al doilea document e mai gresit decat primul si de asta am spus ce am spus.
Parerea ta de teolog competent si cu buna trezvie? :)

Ca argumente ioc, cum nici la celelalte observatii legate de faptul ca o iei pe aratura cu niste afirmatii nu te-ai obosit sa argumentezi.

Citat:
Nu ar fi mai usor ca decat sa ma acuzi pe mine ca speculez, sa-mi dai cateva exemple de progres obtinut in urma dialogului din CMB ? Ca spre deosebire de mine care sunt dezinformat, tu esti informat. Deci mi-ai putea spune cum anume a apropiat din punct de vedere doctrinar diferitele grupari prezente in CMB dialogul de-a lungul a peste 50 de ani.
Pai cam asta e eroarea ta, "programata" de virtuosii ecumenisti.

Scopul nu este cine stie ce supra-unificare sau ceva de genul cum repeta astia ca papagalii.

Scopul/intentia il aflai daca citeai documentul in cauza.

In plus, se stabilesc niste legaturi interumanepe linie de credinta, cei care nu sunt ortodocsi au sansa sa afle "de la sursa" ce este de fapt ortodoxia si unora, ca oameni, le-a fost de un real folos.

True story - de la oameni implicati direct (ex. par. Vasile Mihoc) - si toti au ramas ortodocsi si cu o gandire ortodoxa, ma rog, poate unii au mai calcat si nitel stramb, dar ai putea tu sa te iei de piept cu unul ca par. Necula de ex? :)

Last edited by AlinB; 21.04.2017 at 13:53:49.
Reply With Quote