Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Nu trebuie sa-i cunosc personal pe oamenii implicati in dialogurile astea. Ma pot uita la rezultate. L-am vazut de exemplu pe Parintele Patriciu Vlaicu si mi s-a parut un om echilibrat, probabil sunt multi altii la fel de buni si chiar mai buni. Dar l-am vazut si pe cel care a luat-o pe aratura intr-o emisiune TV. :)
|
Il cunosc pe parintele dinainte sa devin credincios. Participa inainte la multe emisiuni tv, a participat la o emisiune a lui Ion Tugui, care facea emisiuni despre paranormal si ma uitam si eu. La acea emisiune erau invitate si cateva ghicitoare, Ion Tugui le lua apararea spunand ca au puteri si har si parintele s-a contrazis puternic cu acesta. Dupa cateva zile Ion Tugui a murit surprinzator, e posibil ca s-a enervat in acea emisiune, a facut atac de cord.
Parintele a fost si profesor la teologie si a participat la dialoguri ecumeniste, la multe din ele cu musulmanii. Vedem si ce idei au profesorii de la facultatile de teologie. Parintele a murit acum cateva luni.
Dar stim un Parinte mult mai cunoscut, participant la dialogurile ecumeniste, care dupa aceea a spus: "Eu nu prea sunt pentru ecumenism! A avut dreptate un sarb, Iustin Popovici, care l-a numit panerezia timpului nostru! Eu il socotesc produsul masoneriei. Iara relativizeaza adevarul, credinta adevarata." Adica Parintele Staniloae.