Subiect: Mandria
View Single Post
Vechi 13.03.2008, 12:07:34
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

cum realizezi ca te mandreshti? cand pierzi timpul cum spunea Arsenie Boca de a ascultat toat viatza lui shi a luat pilda de la bataia pe care i-o daduse tatal sau ca pierdea timpul... acuma de la ce pierzi timpul? de la a cauta pacea ca altceva mai depretz nu exista, shi cand gaseshti pacea? cand te milostiveshti de vre-un sarac sau sarman sa impartzi cu el o clipa considerandul mai sus ca tine... asta e frumos... dar viatza e dura, shi mandria am observat ca apare in fire in habitual in obijnuinta in habotnicie, caci atunci cand ai lepadat curatzia shi iubirea se ashterne maica de fer a nimicului liber complet, a iubirii de sine shi de placere, shi mandru fiind te faci ca eshti orb, vrei sa fi orb ca sa te mai balaceshti in letargia patimii, pe care iata ca o consideri, smerenie... dar este defapt trufia la rangul ei cel mai viclean smerenia trufiei sau trufia smereniei, adica satira shi umorul mandru a tot binele, imbracata in sluga cea intzeleapta, cea de toate ascultatoare shi capabila de orice, ca un sclav, dar defapt ea a lepadat ascultarea shi paza poruncilor nu ca sa se mandreasca ea ci sa te mandreasca pe tine, iar tu astfel te creshti ca shef de slugi in ferma ce scoate mandrii ale gandurilor, ale numelui tau, ale sinelui tau, in ferma mandriei, adica a neprihanirii de sine, a autoneprihanirii, a propriei sfintzenii, shi astfel ai ajuns minciuna perfecta care se crede nu numai adevar ci adevar sfant, adica ai ajuns a fi tu insutzi pilioqq duhurilor rele care astfel shi-au gasit shef, director, imparat, conducator, preshedinte, tata... al minciunii... shi de aici incolo nu-tzi va mai pasa de nimic... poate nu-tzi va mai pasa nici cand vei auzi "Ducetzi-va de la mine blestematzilor, care lucratzi faradelegea shi traitzi in minciuna" "-dar Doamne, cand nu te-am cunoscut, cand nu te-am vazut shi nu te-am hranit, nu am fost la tine la pushcarie, nu te-am imbracat, nu am scos draci in numele Tau, nu am facut minuni, nu am lucrat pentru tine, cand nu te-am vazut shi nu ne-am inchinat Tzie, cand nu am ascultat?....Cand Doamne?" shi Domnul precis ne va raspunde "Oridecateori unuia dintre aceshtia mici nu le-atzi facut, Mie nu mi le-atzi facut" poi de ce erau aceia mici? fiindca noi eram in MANDRIE! ???:(:(
Reply With Quote