[COLOR=#000000]
Continuare:
[/COLOR]
[COLOR=#000000]
– Dar acum unora chiar le place.[/COLOR]
[COLOR=#000000]
Arhimandrit Arsenie:
N-au nici o răspundere, n-au conștiință, n-au răspunderea Adevărului.[/COLOR]
[COLOR=#000000]
– Și ce ar spune Sfantul Nicolae, sfinția voastră?[/COLOR]
[COLOR=#000000]
Arhimandrit Arsenie:
Le-ar da cîte o palmă; ca lui Arie. Asta a făcut Sfantul Nicolae. La urma urmei, ce altceva făcea Arie, decat nu recunoștea Adevărul despre Hristos; i-a tras două palme. Asta ar face
.[/COLOR]
[COLOR=#000000]
– Ar avea cam multe palme de dat acum.[/COLOR]
[COLOR=#000000]
Arhimandrit Arsenie: Acum, păi da; adică nu vezi cu ce aspecte de subțietate vin să se apropie prin asta, prin asta, prin asta!
Domnule, am băut o cafea împreună la masă – am băut cafeaua aia; eu puteam să o beau și acasă, dar am băut-o cu el. Cu ce scop? Ce, vrei să spui că a fost altă cafea? A fost mai gustoasă că ai băut-o cu ăla? E un scop care urmărește ceva.[/COLOR]
[COLOR=#000000]Uite dovada: Papa a venit în România nu ca să vadă organizația Bisericii, bisericile pline și credința statornică, în masă, cum este în România. A venit și a făcut o slujbă catolică-demonstrativ; deci a avut un scop. A avut un scop să se facă o legătură că nu era nici o legătură cu el.[/COLOR]
[COLOR=#000000]
– În aer liber s-a făcut să vadă toată lumea.[/COLOR]
[COLOR=#000000]
Arhimandrit Arsenie: A făcut o și mai mare greșeală că au văzut românii: ce, uite,
ce-i aia, dom’le!?![/COLOR]
[COLOR=#000000]
– Au ras.[/COLOR]
[COLOR=#000000]
Arhimandrit Arsenie: Au ras, pentru că mai înainte de toate, românul nostru respectă tradiția pe care a moștenit-o, Adevărul! Așa și cu Greco-catolicii s-a făcut cand au vrut să-i schimbe. Ei n-au vrut să se închine altfel, și cand au văzut că nu puteau să-i facă să se închine, le-au zis: închinați-vă ca voi, dar țineți administrativ de noi !Si uite, acum sunt mai catolici decît catolicii![/COLOR]
[COLOR=#000000]
– I-a prins cu puțin.[/COLOR]
[COLOR=#000000]
Arhimandrit Arsenie:
I-a prins cu puțin! dacă au ținut de ei organizatoric, fac ca ei pentru că ăla comandă. Acesta a fost scopul. Așa face și aici; încet-încet, încet-încet. Acestea sunt niște demonstrații, niste apariții cu scopuri veninoase.”[/COLOR]
[COLOR=#000000]SURSA ”
Singur ortodoxia”,Arhim. Arsenie Papacioc[/COLOR]
https://stranaortodoxa.wordpress.com...enie-papacioc/