Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Pai ar fi fost de dorit sa se intample asta dar uite ca aia pe care tu ii urmezi au decis sa se separe singuri de ceilalti. Incepuse ok dupa Creta, au existat unele dezbateri, existau ierarhi importanti care spuneau ca au fost probleme in Creta, am avut Biserici care au respins sinodul etc. Dar voi in avantul vostru muncitoresc de a apara ortodoxia, v-ati separat si de acestia.
|
A fost o decizie dificila. Nu vreau sa fiu o coada de topor. Vreau sa am conștiința împăcată. Ai văzut ca am sesizat anumite aspecte încă înainte de sinod. Nu vreau sa fiu pe placul lumii, ci pe placul lui Dumnezeu. Din păcate, nu am cuvânt cu putere multa, așa ca nu am făcut nimic scriind.
Mă rog sa existe cât mai mulți creștini și preoți care sa atragă atenția ca ecumenismul este o erezie care nu merita sa fie sprijinită. Indiferent de urmări. Ce credință vor avea urmașii noștri? Ce răspuns vom da atunci când vom fi întrebați de ce n-am făcut ce a stat în puterea noastră pentru a salva ortodoxia. Prea urmam orbește toate indicațiile prețioase de afară! Un pic de verticalitate ne aduce un plus de demnitate.
Poate ca are cineva curiozitatea sa vadă de câte ori apare în documentele sinodului cuvântul ,,mantuire". A devenit unitatea mai importanta decât mântuirea? E o rușine sa fim romani? E o rușine sa fim ortodocsi? La dezbaterile prezentate, s-a incercat ridicarea în slavi a sinodului. Au existat reacții firești ale celor care au înțeles ce s-a întâmplat, de fapt. Au urmat reacții dure la întreruperea pomenirii. E greu...