Citat:
În prealabil postat de C-tin
Odata a fost rugat un Sfant Parinte din Muntele Athos de alti frati ca sa faca rugaciune sa inceteze focul care ardea necontenit facand prapad mare pe Sfantul Munte. Si Batranul a raspuns ceva de genul asta: Pt ca nu vorbea prea bine greceste:
"Mult verde, multa lenevire..."
Deci a refuzat sa se roage pentru incetarea focului, pt bunastare caci prapadul focului le era mai de folos mantuirii sufletului decat ploaia si verdeata!
|
Mi-a placut ce a spus acel sfant parinte! :D
Si referitor la donatul de organe, foarte interesanta treaba asta, si eu sunt de acord cu ce spune Constantin, pentru ca mai de folos i-ar fi suferindului sa moara prin chin si boala, astfel moare cu osteneli, isi mai plateste din pacate prin nevointa depus ain timpul bolii, dar daca dobandeste lungime de zile prin organul obtinut si dupa aceea continua in aceleasi pacate, spre osanda lui, ca a ocolit moartea trecatoare ca sa se indrepte spre cea vesnica!
Un caz in familia mea, este un unchi de-al meu care a murit cam pe la 30 de ani de un chist legat de inima si plamani. A facut doua operatii nereusite pe parcursul a doi ani de zile, la a doua murind pe masa de operatie. Atata stiu, ca indiferent cat de pacatos o fi fost, a avut dureri infernale datorita acelui chist. Ma gandesc ca poate Dumnezeu i-am mai usurat osanda sau chiar l-o fi iertat datorita suferintelor purtate de el. Sper...