View Single Post
Vechi 28.04.2017, 22:42:10
iana iana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Și apropo de obiceiurile proaste care ne supără la noi, ortodocșii. Ele sunt tributare unei credințe magice, superstițioase, care vine poate nu neapărat din păgânismul care a supraviețuit prin satele noastre, ci dintr-o concepție de viață care, din păcate, nu e creștină.

Dar adevărul este că cea creștină este rară oriunde, în orice confesiune care se numește ca atare, cred eu, pentru că ea înseamnă a pune accentul pe celălalt, pe o altă persoană, a lui Dumnezeu sau a altui om, și nu pe tine.

Or, omul merge cel mai adesea la biserică ca să-i fie bine lui și familiei sale în această viață și, dacă se poate, și în cealaltă. Chiar și când ne gândim la mântuire, de regulă o dorim într-un mod egoist, pentru noi înșine.

Însă după mine preoții fac tot ce pot ca să schimbe mentalitatea asta. Poate nu toți, însă eu am întâlnit mulți care se luptau cu modul superstițios de a înțelege și a practica credința, încercând să-l pună în loc pe cel evanghelic. Chiar și când acceptă diverse obiceiuri din popor, încearcă să le resemnifice, în așa fel încât să capete sens creștin.
Eu, din pacate am intalnit mai mult preoti care incurajeaza un crestinism idolatru si care nu lupta cu superstitiile. Poate este nesansa de a ma fi nascut intr-o zona in care Ortodoxia nu a fost, poate, niciodata la ea acasa.
Reply With Quote