View Single Post
Vechi 30.04.2017, 23:42:43
Lancelot Lancelot is offline
Banned

Data înregistrării: 04.01.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
Acum, nu zic ca exista o singura viziune super stricta cu privire la statutul celorlalti, cum zic altii(imi aduce aminte de iehovisti, cum contrasteaza insistent "ce zice grupul X" cu "ce spune Biblia", ca sa isi confere legitimitate si ca ce scot pe gura e insasi revelatia infailibila si de nedezbatut a lui Dumnezeu), dar ce ai scris acolo chiar e o invatatura ecumenista, de influenta protestanta.
numai ca e originala, nu m-am inspirat de nicaieri, doar din ce am citit in Biblie. evident ca nu sunt sigur ca am dreptate, dar mi-e imposibil sa-i cred detinatori ai Adevarului numai pe unii. de aceea cred ca Adevarul este in alta parte si cum nu este ceva tangibil, pe care sa pui mana, sa-l cantaresti si sa spui: uite nene, asta e Adevarul! atunci cred ca e mai corect ca el sa fie, de fapt, al tuturor. ce facem cu el aia e altceva. :) in fine, stiu ca bat campii, dar asta vreau sa spun in fond, ca nu pot sa cred ca apartine numai Bisericii Ortodoxe, mi-e imposibil. parerea mea e ca in momentul in care s-a grecizat imperiul a inceput sa se grecizeze si crestinismul oriental.

edit.si inca ceva. stiu ca spusele mele duc catre minimizarea mea ca si crestin ortodox, alin ma acuza de ateism, de exemplu, dar scopul meu pe acest forum nu este sa contrariez ci sa acumulez. poate n-am spus-o, dar am invatat si invat multe de la voi.

Last edited by Lancelot; 30.04.2017 at 23:53:46.
Reply With Quote