View Single Post
Vechi 01.05.2017, 01:07:19
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lancelot Vezi mesajul
dar mi-e imposibil sa-i cred detinatori ai Adevarului numai pe unii. de aceea cred ca Adevarul este in alta parte si cum nu este ceva tangibil, pe care sa pui mana, sa-l cantaresti si sa spui: uite nene, asta e Adevarul! atunci cred ca e mai corect ca el sa fie, de fapt, al tuturor. ce facem cu el aia e altceva. :)
Faza e chiar si daca ne certam cine sunt nenorocitii de eretici care s-au despartit de noi, avem o idee destul de buna asupra cum ar trebui sa arate crestinismul ala old-school, prin patristica aia super-veche si prin analiza comparativa a descendentilor lor mai mult sau mai putin legitimi.
Si are chestii care ne-ar fii foarte familiare si noua, si de pilda lui GMihai.
Succesiune apostolica, 7 taine, inchinare spre rasarit, etc.
Dar idei gen "Biserica e invizibila" i-ar face pe toti acestia, si pe stramosi spirituali care le formeaza patristica, sa se uite crucis la tine.

Si daca consideri ca caracterul elen a corupt BO, poti sa iei crestini care nu au fost elenizati, cum ar fii indienii, sau etiopienii, si sa vezi ce avem in comun cu ei.
O sa vezi ca e cam tot, in afara de unele puncte de hristologie.
De retinut ca orientalii(si asta au zis-o ei, nu noi, Catalin) cred ca "both the Byzantine (Eastern) Orthodox Churches and the Oriental Orthodox Churches are the true heirs to the One, Holy, Catholic and Apostolic Church of Christ, which was the Church of the apostles and the holy fathers. We also believe these Churches teach the true faith and morals of the Church established by Christ for which the ancient martyrs gave their lives."
Deci din punct de vedere al unui outsider care e aici din antichitate, grecizarea Bisericii Ortodoxe nu a schimbat caracterul ei, si nu una, ci 2 comunitati foarte mari marturisesc ca Biserica Ortodoxa este acea Biserica din Crez care detine Adevarul.

Last edited by Patrie si Credinta; 01.05.2017 at 01:11:09.
Reply With Quote