Ati văzut câtă discuție a fost pentru legalizarea homosexualității. Mai înainte fusese cu avorturile. Apoi românii s-au gândit să importe ideea și practica de bordel. Ei bine, pe acestea le-am importat. Urmează să mai discute ceva, apoi importăm altceva, o altă mizerie a Occidentului. În primul rând, căsătoria de probă. Oamenii pot trăi cununați sau necununați. Cei care sunt necununați noi spunem că trăiesc în concubinaj. Dar căsătoria de probă nu este concubinaj, ci este o declarație în fața primarului că voi, băiat și fată, pe o perioadă de 2 luni sau 2 ani sau 4 ani, veți trăi împreună pentru a vă proba, să vedeți dacă vă înțelegeți unul cu altul, dacă vă „potriviți”...
Aceste lucruri nu sunt permise de morala creștină. Aceste lucruri distrug neamul românesc. Pentru noi este important că facem parte dintr-un neam, pentru că la judecată vom fi chemați fiecare în neamul lui. Românii din America nu vor fi judecați cu americanii. În Valea lui Iosafat, zice prorocul, se vor aduna neamurile. Adunându-se aceste neamuri, Dumnezeu va judeca fiecare neam în parte și pe fiecare om în neamul lui. Și atunci pentru noi este important și neamul, nu suntem indiferenți ce se întâmplă cu neamul nostru.
Poate întreabă cineva: „Ce să facem dacă lucrurile stau așa?”. Să fim împotrivă. Am mai fost împotrivă și am adunat semnături și cu ajutorul dumneavoastră ne-am exprimat părerea. O să facem și acum la fel. Să nu ne așteptăm la succes, nu vom fi acceptați, creștinii n-au fost niciodată acceptați. „Eu nu sunt din lumea aceasta”, a spus Mântuitorul, iar voi nu faceți ale lumii. Trăiți în lume, dar nu faceți ale lumii. Poporul lui Dumnezeu este un popor ales. Cine intră în poporul lui Dumnezeu trebuie să lucreze cele ale lui Dumnezeu, altfel el singur se dă afară.
(Părintele Nicolae Tănase, Soțul ideal, soția ideală, Editura Anastasis, Sibiu, 2011, pp. 230-231)