View Single Post
Vechi 05.05.2017, 21:12:27
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iana Vezi mesajul
Am spus de la inceput ca nu voi insira aici toate deraierile. Daca s-ar face caterisiri si nu s-ar inchide ochii, ar ramane, poate, un sfert si nici studentii nu s-ar mai inghesui la un "serviciu bun".

Consider ca cea mai mare erezie este cea pietisto-idolatra mult mai grava ca cea ecumenista.
Depinde ce intelegi prin pietism. Pietismul e o conceptie aparuta in protestantism, s-a opus dogmatismului de pana atunci. Minimalizeaza invatatura si pune accent pe traire. Nu stiu sa existe printre preoti astfel de conceptii, poate la cineva care e puternic afectat de conceptiile ecmeniste si crede ca nu conteaza prea mult diferentele dogmatice intre culte. La unii credinciosi e posibil sa existe, probabil mai mult la cei nepracticanti. Eu am si spus ca ar fi nevoie de o catehizare.
Citat:
În prealabil postat de iana Vezi mesajul
Tu incerci sa ma convingi ca in Biserica Apuseana nu mai este har deloc si ca la noi toti au har. Daca nu s-au rupt la modul oficial sunt in regula. Abaterile le consideri doar pacate personale si atunci evident, nu le comentam. In schimb este in regula sa atacam ierarhii si sa contestam sinodul.
In primul rand eu nu incerc sa te conving de nimic. Legat de ierarhi, eu nu sunt de aceeasi parere cu cei ce sunt nepomenitori, deci nu am nimic in comun.
Reply With Quote