View Single Post
Vechi 05.05.2017, 21:59:32
suslik suslik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Te inseli, eu am o mare admiratie pentru Parintele Staniloae, am avut inca de la inceput. Spre deosebire de cei ce sunt atrasi de conceptiile moderniste ortodocsii nu trebuie sa se chinuie sa caute cate un pasaj care sa le sustina ideile, pentru ca intreaga invatatura este ortodoxa si nu exista sfinti ecumenisti. Orice ortodox trebuie sa iubeasca adevarul si toti sfintii si traitorii au iubit adevarul, chiar daca cineva a spus si ceva gresit. Smerenia insemna si sa iubeasca cineva adevarul, lasand deoparte rationamentele lui, limitate. Problema nu e ca cineva sa stie ceva gresit, ci sa se impotriveasca adevarului. Era o povestire pe care a postat-o cineva pe forum, un parinte induhovnicit nu credea ca in Sfantul Potir este Trupul si Sangele Domnului. Un alt parinte a aflat si i-a spus ca e gresit ce crede el. Acesta s-a dus sa se roage si sa afle adevarul, dupa putin timp a primit raspunsul ca e gresit ce crede. Si si-a schimbat conceptia imediat.
Lozinci si clisee. Draga colega, in comunism ai fi ajuns in CC. Rapid! Fara ironie: ai un talent in aceasta directie, absolut breathtaking. Esti genul care nu se intreaba vreodata ceva privind propria credinta (atentie, intotdeauna cei ca tine vor avea o credinta-facuta-de-altii, "closed source" cum se zice in IT). In multe momente si situatii, asta este de admirat: posezi o anume disciplina a convingerilor. La mine si la altii, asa ceva este imposibil by default: pachetele software "disciplina confesionala" si "credinta solida" sint si ramin mascate.