Citat:
În prealabil postat de CristianR
Și eu. Dacă subscrie și Cătălin... În esență asta este:
''Știm, dacă avem credința în Biserică și în Sfinții Părinți – Biserica cea Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească, și în Sfinții Părinți ai ei, și Sinoade – că în afara Bisericii nu sunt Taine, dar asta nu înseamnă că știu că nimeni din afară nu se poate mântui, fiindcă eu nu știu ce poate și ce nu poate Dumnezeu în afara Bisericii. ''(Rafail Noica)
|
Am mai scris despre acest pasaj pe forum. In primul rand, stim de doi pagani care au fost trecuti din Iad in Rai, cu rugaciunile a doi sfinti (sfanta Tecla si Sfantul Grigorie). Poate mai sunt si alte cazuri.
In al doilea rand, Parintele Rafail reia spusele IPS Ware, episcop al Patriarhiei Ecumenice in Anglia. Acesta citeaza un scriitor mirean rus din secolul XIX, care sustinea ideea de genul Bisericii invizibile, ca nu stim care sunt granitele Bisericii si cine face parte din ea. O conceptie gresita, care nu a fost reluata de un alt teolog ortodox. Tocmai de aceea am deschis atunci un topic despre granitele Bisericii:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=16208
P.S. Acum am citit acolo ca acel citat din IPS Ware a fost dat chiar de tine. Deci aceleasi discutii, care se repeta la infinit.