View Single Post
Vechi 11.05.2017, 20:02:09
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Chiar intr-un citat postat de tine ( de vreo 100 de ori :) ), Sf. Serafim spune ceva de genul " o sa aiba grija Dumnezeu de ei, nu e treaba ta".
O sa aiba grija in ce sens ? Ii pune pe foc ? Asta trebuie sa intelegem ?
Nu e mai cuminte sa accepti ca nu stim ce se va intampla cu asemenea oameni si sa lasi judecata Celui care va judeca decat sa-i certi pe alti Parinti pentru ca au spus ca e posibil sa se mantuie si alti oameni nu doar ortodocsii ? :)
Nu stiu unde scrie, dar asta am spus-o si eu. O sa aiba grija exact cum spune si Sfantul Serafim, ii ajuta pe toti. Nu putem spune ca nu stim, din moment ce stim. Si am nega sau pune la indoiala toata invatatura, nu doar un aspect. Toate sunt legate intre ele, rolul Bisericii, preotii, Sfintele Taine, rostul venirii lui Hristos, etc.
Dar stim, in schimb, ca au fost doi oameni din afara Bisericii care s-au mantuit. Dar tot prin rugaciunea unora din Biserica, doi sfinti. E posibil sa mai fie astfel de cazuri. Asa cum au fost doia oameni care nu au murit, desi toti oamenii mor. Nu putem spune ca nu stim daca toti oamenii mor, chiar daca doi oameni nu au murit. Cam asa e si in cazul nostru.
Reply With Quote