View Single Post
Vechi 30.05.2017, 00:44:55
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Mă numesc Lucreția U. și locuiesc în localitatea S. După moartea soțului meu, fiica mea, Anișoara Daniela s-a îmbolnăvit de diabet zaharat tip II, insulinodependent, de la vârsta de 12 ani. După câțiva ani de boală, au început complicațiile: retinopatie, polineuropatie, boală cardiacă ischemică microvasculară, insuficiență ventriculară stânga, tahicardie și, mai târziu, anemie severă și insuficiență renală cronică. Cu toate acestea, ea își dorea să trăiască precum un om normal.
Visul ei, dintotdeauna, a fost să fie mireasă și să aibă măcar un copil. Bunul Dumnezeu i-a ajutat și i-a împlinit visul de a fi mireasă în anul 2008, de ziua Sfântului Pantelimon. A fost o nuntă restrânsă, creștinească. În vara următoare, adică în 2009, a rămas însărcinată. Era atât de fericită, încât primele cuvinte, când se întâlnea cu o cunoștință, erau că va avea un bebe!
Când a urmat controlul la doctorița care o trata de diabet, aceasta – reamintindu-i câte complicații are și că e la un pas de dializă – i-a spus răspicat că la ea nici nu poate fi vorba să facă un copil, explicându-i și riscurile maxime la care se expune și chiar sugerându-i să meargă cât mai repede la un medic ginecolog pentru a-i întrerupe sarcina.
Daniela nici nu a vrut să audă de așa ceva. Și-a luat pe Maica Domnului și pe Sfântul Nectarie ajutoare și a promis că, dacă va ajunge cu sarcina la bun sfârșit, va da copilașului numele Sfântului Nectarie.
A avut o sarcină toxică și îi era rău în fiecare zi. Orice mânca, vomita și adesea intra în comă (asta se întâmpla odată la câteva zile). A fost de multe ori internată în spitalul orașului nostru, dar și la București. Citea zilnic Acatistul Maicii Domnului și al Sfântului Nectarie, făcându-și
semnul Sfintei Cruci pe pântece cu ulei de la candela Sfântului Nectarie. De fiecare dată când își revenea din comă, se mângâia pe pântece și vorbea cu bebelușul ei: „Sper să îți fie bine, să nu fi pățit ceva rău” .
În luna ianuarie 2010 am internat-o pentru investigații. Imediat după internare, starea ei s-a înrăutățit datorită insuficienței renale. S-a umflat foarte tare și respira extrem de greu. Se deplasa cu mare greutate.
Văzându-i starea, medicii i-au explicat din nou riscurile mari la care se expune, i-au spus că poate muri în orice clipă din cauza blocajului renal, și au sfătuit-o iarăși să accepte întreruperea de sarcină (care era de aproape șase luni). Ea a refuzat categoric, spunând că pentru acest copil s-a chinuit atâtea luni. Îmi spunea mereu: „Mamă, trebuie să nasc, să-mi văd și eu bebelușul, cea mai mare realizare a mea ”. Îmi spunea alteori: „Nimeni nu știe prin ce trec, dar la copil nu renunț nici dacă mor ”.
În data de 11 februarie a adus pe lume un băiețel de un kilogram și o sută de grame, pe care l-a botezat cu numele Sfântului Nectarie , având
binecuvântarea de a avea naș la botez un preot din orașul nostru.
Bucuria ei de a fi mamă nu poate fi descrisă în cuvinte! Când i-au dat copilașul să-l țină în brațe, după câteva zile, a fost atât de fericită, încât a sunat la toate rudele și cunoștințele să le spună că și-a ținut puiuțul în brațe.
Dar după aproape o lună și jumătate de la nașterea băiețelului, starea ei s-a agravat. Rinichii nu mai funcționau, iar medicul a hotărât să o treacă pe dializă. După câteva ședințe, însă, inima ei nu a mai rezistat, făcând stop cardio-respirator. Anișoara-Daniela a plecat la Domnul a doua zi de Paști (în 2010), spunând că e cea mai fericită că a dus pe lume un copil.
Copilașul este frumos, sănătos și îl are ca ocrotitor ceresc pe Sfântul Nectarie, căruia îi mulțumim! (Lucreția U.)
( Sfântul Nectarie minuni în România , ediție îngrijită de Ciprian Voicilă, Editura Egumenița, Galați, 2010, pp. 136-138)