View Single Post
Vechi 05.06.2017, 00:01:19
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Nu, normal.
EL face legile. Toate.
Iar la momentul creatiei, asa-zisele legi ale fizicii/firii nu erau.

Cat despre schimbarea lor, sunt cel putin doua momente in istoria creatiei cand Dumnezeu a modificat legile, sau, ma rog, a ingaduit schimbarea lor: dupa caderea adamica si dupa potop.
Sunt foarte "credincios" in privinta legilor fizice, care au fost aceleasi de la bun inceput, cu rezerva ca toate legile se pot manifesta cu totul diferit in conditii inimaginabile.
Sa recunoastem ca legile fizice cunoscute de noi se manifesta in conditiile limitate de pe Tera si putin diferit in conditiile mai putin limitate din sistemul Solar. Aceleasi legi se manifesta diferit in alt loc din univers.

Caderea adamica este o orbire de gandire formala(pacaleala), iar potopul se refera la o influenta cosmica asupra pamantului (poate o mare cometa, sa zicem) ce a produs topirea ghetarilor si de aici potopul, dar asta nu inseamna ca legile s-au schimbat, ci conditiile terestre din acel moment, care apoi s-au restabilit.
Pamantul nu este intr-un termos; recunosc ca el sufera influente cosmice efectiv minore.

S-ar putea sa se fi schimbat ceva efectiv(desi am f.f. mari rezerve) dupa coborarea Duhului Sfant (ce se celebreaza azi), daca se poate sustine ideea ca aceasta coborare S-a petrecut doar dupa urcarea la cer a Domnului nostru Iisus Hristos, si nu si inainte, ceea ce(teoretic) ar fi ca o discriminare pentru cei ce au trait inainte, lucru contrazis de proorocirile de dinainte.
Altfel spus, eu cred ca trecerea lui Iisus pe pamant s-a inscris in conditiile de aici, si nu le-a creat ad-hoc El insusi abia in acel moment.
De aceea imi place cum suna: "Dumnezeu nu da cu zarul" pentru ca El insusi respecta creatia Sa mai mult ca omul.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote