View Single Post
Vechi 05.06.2017, 18:19:08
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ortodoxa2310 Vezi mesajul
Au un fel de ...duh. Nu suflet in adev sens al cuvantului cum au oamenii, evident. Si eu cred ca nu au unde sa se duca decat in rai animalele. Stim ca in rai or sa fie animale, doar ca natura lor o sa fie diferita, carnivore devenite vegetariene prietene cu mieii, etc. Si mi se pare logic sa fie tot animalele astea de pe pamant, de ce sa creeze altele, doar e loc destul in rai si pt ele, au suferit destul pe pamant pt caderea noastra, victime nevinovate.

In fine... treaba cu botezul clar e gresita. Doar oamenii se boteaza. Si apropos de nume, cred ca e gresit si sa pui nume de sfinti animalelor. Stiu o iapa Iuliana, un magarus Gheorghita, un motan Luca... nu cred ca e bine. Nu stiu daca-i pacat, dar mi se pare lipsa de respect fata de sfintii respectivi.
Un nume unic ar fi Iisus...acum Iuliana,Gheorghe si Luca sunt nume sfinte cu semnificatie sfanta numai la noi la ortodocsi pt ca avem sfintii respectivi si face trimitere la ei;pt oameni de alte religii sau atei ,numele astea nu inseamna nimic pt ca nu stiu ca a fost o sfanta fecioara mucenita Iuliana sau altele...
Nu cred ca oamenii dau animalelor numele astea cu predispusa batjocura la adresa sfintilor sau a celor sfinte ,altele sunt motivele.

Si nu batjocorim noi numele sfintilor dandu-le la animale,ci batjocorim numele lor prin vietile noatre spurcate ,mult mai rele si desantate decat a unor animale nevinovate.Sa nu exageram.

De exemplu,la mexicani care sunt cu precadere catolici ,tare le mai place sa-si numeasca progeniturile Jesus.Si ce face unul pe care il cheama Jesus? Bea,se drogheaza,cheama prostituate,e la a patra nevasta ,umbla cu nevestele altora etc...

Pai daca avem respect fata de sfinti atunci sa le facem onoarea daca purtam numele lor sa ducem o viata macar straduindu-ne sa fie pe urmele sfintilor.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote