View Single Post
Vechi 09.06.2017, 11:02:36
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de suslik Vezi mesajul
O sa rideti de mine, dar...mi s-a facut frica urmarind, citeva secunde, linkul ala. Nu are legatura cu ecumenismul, fie el si extremist-sincretic. E ceva mult, mult mainasol. Miscarile absolut nepreotesti de iuti ale tipului aluia, felul ciudat in care multimea ii raspundea, invirtirea cadelnitei, de zici ca era cutare rocker care isi invirte geaca sa o arunce fanilor...toate imi evoca pur si simplu niste "baieti de Jos" care blasfemiaza o Liturghie pentru a ii distruge efectul.
Credeam ca rusii sint mai evlaviosi. Aiurea! Rusia e tot o cloaca postmoderna, cu tot ce inseamna asta, doar ca momentan, este sau pare mult mai buna decit adunatura de criminali statali si transstatali, numita ca P.R. "Occident". Deocamdata. O lume multipolara este, inca, o lume in care binele are o sansa de a invinge raul (politic, economic si, la radacina, spiritual). Pentru ca ai/avem, teoretic, alternative la o anume politica, ideologie, religie sau modus vivendi. Iar a avea alternative face parte din a avea liber arbitru, deci, a fi uman. Insa asta nu inseamna ca Rusia sau BORu, va salva familia, crestinismul, in speta rasaritean ortodox, sau Europa, sau...cum viseaza fanii cepefeului. Nici vorba. Rusii piot fi buni religioasi, dar si sectanti malefici. Vezi Hlistii, Rasputin, castratii, etc. Cum era proverbul ala castilian, citat de Cervantes in Don Quijote? "Dr...se ascunde dupa Cruce".

Poate fi si o cruce ruseasca.
De ce pui etichte rusilor in baza unei singure filmari, cine stie de unde si cine stie in ce context.

De ex. eu stiu o biserica de la noi unde co-slujea un preot care nu era in toate mintile, cu acte in regula. Nu iesea in evidenta chiar asa, dar cine nu stia ce si cum remarca unele gesturi mai ciudate, nu mai zic daca te aborda personal si incepea sa vorbeasca cu tine..

Si par. Necula zicea intr-o conferinta de niste preoti de pe la noi care folosesc cadelnita de parca e nunchaku.

Nu poti pune etichete generalizatoare in baza unor astfel de cazuri particulare.