Citat:
În prealabil postat de Katy1976
Buna seara! Nu stiu daca e locul potrivit, dar caut un sfat duhovnicesc, si nadajduiesc sa-l gasesc intr-un loc ca acesta. De curand s-a reintors in colectivul de munca un coleg care a avut o problema cu alcoolul. Ieri am fost informata ca s-a intors la vechiul obicei, mai mult de atat, a umblat in marfa firmei si a consumat alcool din ea.Ceva imi spunea ca nu e vinovat, ca nu are cum sa o ia de la capat, fiind abia reangajat.L-am rugat pe colegul care m-a informat, sa verifice oarece neglijente ale noastre, ca sa nu cumva sa acuzam un om nevinovat.Dialogul a continuat in termeni mai duri, colegul meu devenind cam agresiv verbal.Azi la munca, am verificat singura alte posibilitati si am ajuns la concluzia ca se poate intr-adevar, sa nu fi baut din stoc acel coleg invinuit fara probe.I-am explicat sefului care deja aflase care era invinuitul, si seful , impreuna cu mine, s-a gandit la alt scenariu ... mai exact, alt coleg pus sa-si dea demisia pe motiv de alcoolism.M-a rugat sa nu-i stric dispozitia colegului nou-revenit, si sa nu-i spun ca a fost vreo clipa suspectat. Dar dupa o ora... colegul a venit si mi-a spus ca a umblat in stoc si intentiona sa aduca sticlele la loc... Ce sa fac acum? Daca ii spun sefului, fac rau unui om care si-a recunoscut greseala si a vrut sa o corecteze.Daca nu-i spun sefului, mint.Problema e reala, si acesta este motivul pentru care mi-am faccut cont aici.Chiar am nevoie de un sfat urgent... pentru ca deja am amanat cateva ore sa marturisesc un adevar.Nici judecator nu pot fi, dar nici cu minciuna nu ma impac.
|
Si de ce cereti neaparat sfaturi aici? Este asta un forum de sfaturi si sugestii? Este mai mult o comunitate crestina.
Constiinta dvs nu va da nici un semn?
Faceti o vizita preotului paroh daca intradevar este o problema reala,desi ma cam indoiesc de unii si altii care isi fac cont aici pt tot felul de traznai.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
|