View Single Post
Vechi 24.06.2017, 12:38:25
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75 Vezi mesajul

Care esteplaca dogmatica? - "liberul arbitru" care insa nu explica ce este mandria, care este cauza ei si de ce seduce.

Intrebarile sunt clare. Insa, dogma nu poate raspunde la ele.
Raspunsuri sunt, dar nu le poti primi cu ochelari de budhist.

Oricum, la povestea asta ti se potriveste chiar o povestioara budhista:

"Buddha îi istorisește atunci povestea cu omul rănit de o sageată otravită. Prietenii și parinții aduc un doctor, dar omul striga: „Nu voi lăsa să mi se smulgă din trup această săgeată înainte de a ști cine m-a lovit, daca e un ksatriya sau un brahman, care este familia sa, dacă e înalt, scund, sau de statură potrivită, din ce oraș sau din ce sat se trage; nu voi lăsa să mi se scoată această săgeată înainte de a ști cu ce fel de arc s-a tras asupra mea, ce coardă avea arcul, ce fel de pană s-a întrebuințat pentru facerea săgeții, cum era făcut vârful săgeții”. Un astfel de om ar muri înainte de a cunoaște toate aceste lucruri, a continuat Buddha, tot astfel e și soarta celui care ar refuza sa urmeze calea corectă înainte de a fi rezolvat toate chestiunile filosofice."

Din fericire insa, tu ai ales o cale inainte sa lamuresti toate chestiunile filosofice, din pacate insa, e o cale gresita.

Intrebarea insa e alta: de ce insisti sa "adaptezi" calea altora la a ta?

Daca tii la adevar, multumeste-te deocamdata doar sa constati diferentele, fara a incerca sa le unifici prin jonglerii intelectuale ridicole.

Last edited by AlinB; 24.06.2017 at 12:43:27.
Reply With Quote