In primul rand va multumesc pentru bunavointa si raspunsul dvs generos.
Citat:
În prealabil postat de Palamist
Aia cu Eva e o dovada impotriva ipotezei creationiste.Am zis ca e in favoarea ei la modul ironic , pt ca e o poveste naiva.Cine ar putea crede ca femeia a fost facuta dintr-o coasta?Eu refuz sa cred ca cineva ar putea crede in astfel de povesti.Cel mult ar putea sa se prefaca a crede.Deci indirect da, ar putea fi o dovada in favoarea evolutionismului.
|
In favoarea stiintei o mentionam eu fiindca prin coasta se "defineste" clonarea, nu-i asa?
S-ar putea sa fi fost vorba de o interventie extraterestra in scopul accelerarii evolutiei naturale si interpretarile din VT sa conduca spre asa ceva, pentru ca evolutia naturala din sistemul nostru solar de la aparitia Pamantului pana la aparitia omului ar necesita miliarde de ani, iar prin interventia extraterestra poate ca s-o fi redus termenul cu vreo 500 de milioane de ani (cine stie exact?), nu canteaza cat.
Inrudirea genetica este un argumnet solid, dar nu este o dovada fiindca nu se poate proba in conditiile actuale.
Si celelalte argumente sunt demne de luat in seama, insa nu au darul sa convinga vreun creationist.
Pe langa apendicele vestigeale atrofiate, care creioneaza o un lant descendent in ce priveste trupul, mai meditam la o evolutie informationala a codului fiecarui individ, fiecare dupa felul lui, ce anima orice vietate, pentru ca asa cum un macac are coada, iar alte maimute nu au coada nu este o dovada ca ele au origini diferite, dar presupunem totusi ca ele au aproape acelasi cod genetic. Codul genetic cred ca defineste un anume tip de configurare a materiei, a trupului, datorita careia trupul animalului este mai adaptat mediului de orice fel, mai rezistent, mai abil, mai istet, iar acest cod genetic este determinat de suflet, de codul informational specific, diferit la om, la maimuta, la fluture, la alge...
Acest cod informational este prins in primul rand el in ciclul evolutiv si datorita lui trupul are un anumit cod genetic, adica codul informational(sufletul) determina configuratia(codarea) genetica in functie de
capacitatea emotionala a informatiei.
Meditam deci la posibilitatea ca informatia sa treaca la o alta scara genetica corespondent superioara prin ciclul reintruparii, lantul intregindu-se fara nicio veriga lipsa.
Din ce stiu eu, cele sase zile ale creatiei, insumate, ar dura cam vreo 3,5 miliarde de ani, insa varsta universului ar trebui sa fie mult mai mare, in cazul unui Bing-bang, ceea ce pe mine nu ma convinge fiindca mi-e mai confortabil sa cred ca universul e totusi vesnic(fara Bing-bang) daca Imparatia lui Hristos nu va avea sfarsit.