View Single Post
Vechi 26.06.2017, 17:52:30
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Palamist Vezi mesajul
Cea mai importanta dovada este, dupa parerea mea, inrudirea genetica dintre specii:dovada absolut incontestabila a unor stramosi comuni si , automat, a originii comune a tuturor formelor de viata.Cunosc "contraargumentul" creationist: ca aceasta inrudire ar atesta faptul ca speciile au acelasi creator:de exemplu, asemanarea dintre 2 sau mai multe opere de arta atesta faptul ca ar putea avea acelasi autor.--E un fals contraargument:daca , de exemplu, testul ADN confirma ca sunteti frate/ruda cu cineva inseamna ca aveti acelasi autor/ creator sau ca aveti parinti/stramosi comuni? Avem 96% din bagajul genetic in comun cu cimpanzeul, 75% cu soarecele etc.Asta inseamna ca avem stramosi comuni, nu acelasi autor sau creator.
Nu stiu daca am mai auzit argumentul acesta, pentru ca pare destul de pueril. Se spune ca avem o asemanare aproape perfecta cu castravetele (sau un alt aliment), in privinta procentului de apa, importante sunt deosebirile, nu doar asemanarile. Inca de pe timpul lui Darwin se stia ca speciile nu se pot incrucisa, doar rasele. Evolutionismul a sustinut ca speciile s-au adaptat si s-au transformat, dar mai mult de 100 de ani n-au stiut sa spuna si cum s-a intamplat asta. Dupa aceea s-au descoperit mutatiile (parintele geneticii este un preot catolic, Mendel) si, la mijlocul secolului XX, s-a introdus acestea pentru explicarea evolutiei speciilor. Dar a aparut alta problema, experimentele au aratat ca nu pot exista mutatii care sa modifice o specie mai complexa. Doar mutatiile mici, genice, nu afecteaza negativ indivizii, mutatiile cromozomiale si genomice imoblnavesc sau omoara individul. Numai ca mutatiile genice produc doar mici schimbari in cadrul speciilor (rasele apar astfel), nu pot modifica specia in alta specie.
In concluzie, teoria evolutionista este contrazisa chiar de stiinta, se presupune ca o fi fost o minune care s-a intamplat in trecut, ca datele stiintifice din zilele noastre nu pot explica acesta teorie, ba chiar o infirma.
Reply With Quote