Citat:
În prealabil postat de Palamist
E o falsa stiinta pt tine, nu si pt oamenii de stiinta.Ce te faci cand o sa afli ca nu va fi niciodata abandonata, dimpotriva, cel mai probabil ca va fi reintrodusa si in liceele din Romania de unde ,momentan, e scoasa (probabil ca urmare a unui anumit tip de lobby)?
|
Iarasi eroare de logica + ignoranta crasa, pai mai nene, a fost impusa vreo juma' de secol prin europa de este si pe unde a mai ajuns plaga comunista si nu numai, dar asta nu ii ofera nici validitate nici credibilitate.
Inteleg ca esti frustrat ca ati pierdut monopolul "cunoasterii", da' nu trebuie sa o arati in public ca e rusinica.
Citat:
Si e normal sa nu cred in sinceritatea lor:cum ar putea un teolog, care e om cu studii superioare , sa creada ca Dumnezeu a facut mai intai regnul vegetal (in ziua a treia) si abia apoi, in ziua a patra, a facut luna, soarele si zecile de mii de miliarde de miliarde de stele?Tu chiar crezi ca sa ceva trebuie acceptat cuvant cu cuvant sau e ceva ce trebuie interpretat int-un fel sau altul?
Si nu exista doar 2 ipoteze referitoare la aparitia vietii, cum spui tu, exista mai multe, creationismul e una dintre ele.Teoria evolutiei nu e una dintre ele.
|
Faptul ca tu poti inghiti pe nemestecate ceva si nu poti accepta altcevanu e un argument ci doar o banala eroare de rationament.
Citat:
Deci vrei sa spui ca ateii au inventat evolutionismul ca sa dea o lovitura puternica religiei?Lovitura i-o da mai degraba creationistii care prezinta religia ca fiind altceva decat este ea in realitate, prezentand-o ca pe o colectie de povesti imposibil de crezut.
|
Iar te impiedicasi in camasa gandirii care se pare ca ti-e prea mare.
Discursul de genul "religia = colectie de povesti imposibil de crezut" iti apartine, teologia e cu totul altceva, o chestiune care se pare ca te depaseste total.
Citat:
Dumnezeul tau nu seamana deloc cu Dumnezeul meu:al tau e un dumnezeu limitat, antropomorf, un fel de Zeus asexuat, care ia in maini tarana, o modeleaza cum fac copiii cu plastelina si, hocus pocus, sufla peste ea .Al meu nu e catusi de putin antropomorf ci infinit , ramanand totusi personal (sau suprapersonal) si cu adevarat atotputernic:el , spre deosebire de Dumnezeul tau nu a facut doar 5000 de stele , cate se vad cu ochiul, ci a facut miliarde de galaxii si a creat lumea( si viata ) in asa fel incat sa evolueze.Nu a creat-o cum scrie in Geneza daca am crede cuvant cu cuvant ce scrie acolo, ci intr-un mod cu adevarat intelept:in asa fel incat sa evolueze:tocmai ca sa aiba un sens.
Deci care e Dumnezeul cel adevarat?Afla ca pana si conceptia despre Dumnezeu a vechilor evrei a evoluat.
|
Mai, ai si tu dreptul la fanteziile tale, ce putem spune? :)
Deci pana la urma incerci sa ne spui ca esti un soi de creationist, adica Dumnezeu a creat lumea materiala si nu cine stie intamplare/extraterestri/etc?
Ca si la erorile de rationament cum ar fi cea mai desus care se numeste "omul de paie".
Pai tu nu te lupti cu oamenii de aici, ci cu fanteziile si ideile tale preconcepute despre religie, care fac parte din instructajul ateu.