Citat:
În prealabil postat de razvan_andrei
Anestezia generala nu se face doar pentru suprimarea durerii, ci si pentru relaxarea muschilor netezi, respectiv anularea reflexelor nervilor spinali. Cu siguranta un om ce are distrus encefalul si trunchiul cerebral nu mai simte durere, deoarece durerea se transforma din impuls nervos in senzatie in lobul parietal din encefal. Problema se afla la nivelul maduvei spinarii, unde sistemul nervos vegetativ simpatic isi are centrul, si astfel inca functioneaza anumite functii de baza. Acesta e motivul pentru care organismul trebuie anesteziat, altfel recoltarea organului nu se poate face conform.
Problema se afla la aceasta separare functionala a trunchiului cerebral si encefal de maduva, avand in vedere ca sistemul nervos este un tot unitar.
Cu toate acestea, daca separarea se face corespunzator si reiese ca doar maduva mai functioneaza, se pot recolta organe.
Bineinteles ca acest aspect intra in contradictie cu doctrina crestina, intrucat o parte din organism inca functioneaza (cu ajutorul sistemelor artificiale, dar inca functioneaza) insa ceea ce am vrut sa spun este ca acel om nu sufera, nu simte durere in momentul recoltarii organelor.
|
Multumesc pentru incercarea ta,
razvan andrei, de a clarifica situatia, dar sunt mai incurcat acum.
Ce inseamna recoltarea conform?
Ce conditii stricte trebuiesc indeplinite pentru ca o recoltare sa fie conform?
Nu vorbim de distrugerea trunchiului cerebral si a encefalului pentru ca nu sunt distruse; vorbim de moartea cerebrala, care banuiesc ca e o stare de coma.
Au fost cazuri de pacienti recuperati din moarte cerebrala? Daca da, atunci declararea starii de moarte cerebrala(poate ma insel) pare cam... politica.
Ma incurca ceva din mesajul tau, andrei. Cum se face o recoltare corecta (prin separarea functionala a trunchiului si a encefalului de maduva) daca doar maduva mai functioneaza, dar prin anestezie se anuleaza arcul reflex de la nivelul maduvei? Mi se pare mie doar ca e o contradictie?
Apoi, din cate stiu eu, muschii netezi apartin organelor interne si sunt actionati de sistemul nervos vegetativ, nu au treaba cu reflexele muschilor scheletici. De ce e nevoie de anestezia muschilor netezi(muschii organelor recoltate)?