"O minune recentă a Sfântului Paisie Aghioritul în Argolida – Grecia"
Vasileios Vathis din Drepano, Navplios, un tânăr de 27 de ani, rezervist din forțele speciale și combatant în forțele Sistemelor Interbancare, a avut acum câteva zile, pe 3 octombrie dimineața, un accident cu o motocicletă de mare capacitate cilindrică, în regiunea Navplios (localitatea Ag. Eleousa), provocat de starea proastă a drumului.
Motocicleta s-a făcut bucăți, fiarele s-au îndoit, dar Vasilis a scăpat doar cu un mic traumatism. „În momentul în care am căzut – după cum ne-a mărturisit – spuneam în gând Acatistul Buneivestiri a Născătoarei de Dumnezeu și mă aflam, din câte îmi amintesc, la locul în care se spune „Vrând Împodobitorul tuturor să mântuiască lumea”…”
Este însă și mai cutremurător faptul că în seara de dinaintea accidentului, mama lui a văzut în vis că Vasilis a fost ucis cu motocicleta, dar mai apoi a venit Starețul Paisie și l-a readus la viață.
Într-adevăr, Vasilis purta asupra lui în momentul accidentului, deodată cu evlavia pentru Starețul Paisie, și o cruciuliță dăruită de mâinile acestuia cu trei zile înainte de a adormi în Sfânta Mănăstire Suroti.
Iată că sfinții sunt cei mai buni prieteni ai noștri, purtători de grijă și ocrotitori prin harul Domnului nostru Iisus Hristos.
Să avem binecuvântarea și ocrotirea Starețului Paisie.
Pr. Dionisios Tambakis. Sfânta Biserică a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, Navplios (traducere: Frăția Ortodoxă Misionară „Sfinții Trei Noi Ierarhi”
Sursa: Pelerin Ortodox