View Single Post
Vechi 19.07.2017, 21:25:09
SerOund SerOund is offline
Member

Data înregistrării: 09.07.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Tu zici.(Mc15,2)

Ideea principala a mesajului meu (la care tu raspunzi prin acet mesaj "trompeta") era sa citesti cartea despre care ti-am spus ca ai nevoie s-o citesti fiindca inima ta e plina de jocuri in timp ce tu mergi duminica la biserica. Asta e noaptea mintii!

Tu nu poti gandi corect cu mintea si inima corupte de jocuri; degeaba mergi la biserica fiindca nu inteeeeeleeeeegiii ceee-iii acooooolooooo si nici ce-i de-ser-ta-ciu-nea.
Ca sa te apropii de cartea pe care ti-am recomandat-o(oare degeaba?) iti dau sa citesti aici: http://www.filocalia.ro/ despre(atentie!!!) pacatul de a rade(pe coloana dreapta). Poti crede ca a rade e pacat? Chiar daca vei citi vei intelege numai cand inima ta va fi curata, adica s-ar putea sa nu intelegi acum.
Tu nu intelegi ce e pacatul fiindca nu stii de ce traiesti.

Satisfactia pe care o simti cand castigi vine de la satisfactia ca esti grozav, care se trage(spre deosebire de nota, care e meritorie) din mandrie si slava desarta care este cel mai raspandit pacat al firii umane; orice om il are si este nevoit sa lucreze necontenit cu mare atentie ca sa se smereasca si sa nu se lase dominat de orgoliu. Asa e orice om, el trebuie sa lucreze din greu sa fie corect si totusi oricum moare.

Orice-ti voi spune vei raspunde ca tu nu intelegi de ce... N-are rost sa-ti mai spun nimic pana nu vei dori sa intelegi, adica pana nu vei citi cartea. Dar tu tot nu intelegi sa citesti. Rezulta ca nu esti lasat sa te apropii de credinta. De cine nu esti lasat?

Apoi(dupa ce citesti Camasa lui Cristos) mai vorbim. Abia atunci vei intelege. Ti-am spus cum sa te apropii, dar tu nu vrei pentru ca "te-ai murdarit" deja prea tare ca sa mai vrei sa asculti.

Daca nu esti in stare sa te indepartezi de jocuri inseamna ca esti dominat de ele, si, chiar daca mergi la biserica, te pacalesti doar pe tine.

P.S. Cei doi iepuri sunt impresia ta ca-ti vei dezvolta gandirea(prin jocuri) si ca te vei apropia de imaginea prietenului tau credincios(mergand la biserica). Poate le vei obtine pe amandoua daca te dedici doar bisericii.
Si mie-mi plac jocurile mult ,dar cand ma duc la Biserica si ma rog ,sau fac altceva ce nu tine de jocuri ,nu am gandul la ele. Cand merg la Biserica ma gandesc doar la ce tine de viata mea. La fel si cand ma rog. Si cand invat ma gandesc doar la invatat. Ma gandesc la lucrul pentru care am facut ceva si la care am venit.
Reply With Quote