View Single Post
Vechi 07.08.2017, 22:20:06
Iluminat Iluminat is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2017
Implicit

"E clar ca tu n-ai auzit de spiritualitatea crestina."
Chiar te rog sa-mi explici tu ce inseamna.

"Cum adica la „un nivel inferior al existentei”? Crestinismul ortodox are un adevarat cult al luminii si o intreaga teologie a luminii.E clar ca tu habar nu ai de mistica crestina.„Si veti vedea o lumina stralucind cat o mie de sori.” Dar de transfigurare ai auzit?"
Asta este o absurditate. Spiritualitatea adevarata inseamna avansarea sufletului prin intermediul meditatiei.
Asa cum spune si definitia, transfigurarea (sufletului in cazul de fata) reprezinta avansarea pana la perfectiunea absoluta. Programul iudeo-crestin nu promoveaza spiritualitatea, ci dependenta umana pentru o fiinta absoluta. Doctrinele pagane in schimb ne incurajeaza sa ducem o viata libera fuzionata cu legile etocr marginite de propria constiinta, fara sa depindem de o forta exterioara, ci doar de puterea sufletului nostru.
Rugaciunea la icoane nu este spiritualitate, a fi calugar intr-o manastire nu este spiritualitate, a-ti dedica viata complet religiei crestine nu este nici pe departe spiritualitate iar lucrul asta este dovedit de faptul ca calugaritele de la manastiri, spre exemplu, sunt niste fiinte deprimate si reticente. Eu asta am observat, poate tu ai observat altceva.

"Care zeu ipotetic, mai stimabile?Niciun om sanatos la cap nu se indoieste de existenta istorica a lui Iisus Hristos.Idealul vietii perfecte e tocmai idealul de viata al crestinismului, la care se ajunge prin sfintire."

Nici eu nu ma indoiesc de existenta vreunui Isus Hristos in istorie, dar cu siguranta ca ma indoiesc de existenta personajului "Isus" din biblie. Sper cs poti face diferenta. Sursele care sa ateste existenta lui Isus sunt.destul de sarace si ele nu dovedesc nasterea dintr-o fecioara, facerea de minuni si alte aspecte legate de viata personajului biblic. De fapt, un simplu exemplu, rastignirea lui Isus este un concept spiritual furat de evrei de la pagani si atribuit lui Isus in biblie, printre multe alte concepte.
Si prin "zeu ipotetic" ma refer, evident, la Yehova/El Elyon/Shaddai/El Gibbor etc, adica zeul iudeo-islamo-crestin a carui existenta nu este dovedita concret decat de biblie.
Reply With Quote