View Single Post
Vechi 08.08.2017, 21:56:25
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Alte metode contraceptive, nu?
Nu, cu toate ca si eu am gandit asa multi ani pana ce m-am dumirit citind la greu despre acest subiect. Este, fara indoiala, domeniul teologic in care am avut cele mai mari dificultati de intelegere.

Nu, mai intai fiindca inseamna a nu deosebi intre intentie si metoda. Intre mobil si modul operator. Astfel, prezervativul este o metoda intrinsec contraceptiva, pe cand PNF-ul poate fi folosit in ambele sensuri (si, in practica, l-am explicat frecvent pacientilor care acuzau dificultati de a face copii).

Mai apoi, fiindca prezervativul inseamna decuplarea placerii sexuale de scopul primar al actului sexual, care este procreatia. Dimpotriva, abstinenta nu o decupleaza.

In sfarsit, PNF-ul se bazeaza pe ceva facut de Dumnezeu: pe ciclul fertilitatii femeii, respectiv pe perioada de infertilitate de dupa nastere. Si in acest sens spunem ca sunt metode naturale. Dar Dumnezeu nu face lucruri fara scop. Perioadele de infertilitate au chiar acest scop, sa fie perioade de infertilitate, ce alt scop ar putea avea ? Dimpotriva, prezervativul nu este ceva lasat de Dumnezeu ci o gaselnita a oamenilor si, in acest sens, nu e natural, nici chiar daca ar fi alcatuit din prapure (=membrana peritoneala) de miel, cum era pe timpuri.

Cu fratietate,
M.D.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote