View Single Post
Vechi 14.08.2017, 04:19:33
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de emilaradu Vezi mesajul
In primul rand as fi vrut sa aud o parere de la un preot...sau cine a mai fost in asemea situatie...
In al doilea rand chiar nu mi-a zis vrajitoare ci de la un calugar de la o manastire care nu avea nici o legatura cu mine, adica nu avea nimic de castigat sau pierdut
In al treilea rand nu e vorba de nici un divort,de nimic, de 17 ani suntem casatoriti si cu ajutorul lui Dumnezeu asa si dorim sa ramanem!
Iar nu in ultimul rand...in toata familia mea nimeni nu a fost ortodox... Eu m-am maritat cu un ortodox,el nu era atunci practicant-nu am pus prea multe intrebari,am acceptat ce si cum era-,atunci am zis la preotul de care apartinea din ce familie provin,dar nu mi s-a facut botezul,desi am spus de intentia mea,am fost spovedita,impartasita si cununata nebotezata....apoi... 7 ani nici nu am putut aude de biserca sau preoti si am mers la sectanti dupa vreo 4 ani,acolo numai ca nu m-am botezat, dar Bunul Dumnezeu mi-a deschis ochii si prin randuiala Lui am ajuns dupa 7 ani la botez...deci e un caz mai aparte
Aici preoti nu gasesti, insa mai vin (dupa vacanta) cativa seminaristi care se dueleaza intre ei cu "talentele" lor precum pianistii in timp ce canta la clape si se balanseaza pe cate-o buca stanga-dreapta pe taburet.

Admit ca un lucru bun reusit de acel calugar a fost ca ai venit aici sa intrebi.

Situatia ta e foarte aparte, insa acel preot te-a SPOVEDIT, IMPARTASIT si CUNUNAT ORTODOX, ceea ce demonstreaza ca deja esti si BOTEZATA ORTODOX, pentru ca aceasta taina este cuprinsa in cele pe care le-ai primit de la el. Botezul este cea mai simpla si usor de primit taina crestina. O taina nu poate sterge o alta taina, ci o sustine, o intareste. Tainele sterg pacatele de dinainte, nu alte binecuvantari.
Daca Dumnezeu ti-ar fi deschis ochii, asa cum spui, ai fi inteles ce a spus acel calugar si, pe deasupra, ar fi trebuit sa te simti vinovata fata de tainele ortodoxe neglijate atatia ani prin alte parti. De aceste taine nu te mai poti lepada indiferent unde te duci si ce faci de-acum inainte.
Nu Dumnezeu ti-a deschis acei ochi, ci mandria ta, ca ai ajuns vezi sters, ca prin ceatza.

Ar fi indicat sa va reintegrati cat de repede in cea mai la indemana biserica ortodoxa printr-o spovada si o impartasanie, chiar daca ceilalti cunoscuti sunt sectanti cu totii. Va fi greu pentru voi, dar nu aveti de ales.

Tu esti botezata ca daca nu erai nu puteai primi acele taine, dar le-ai primit. Nici daca refuzi sa recunosti botezul nu-l poti lepada, ci iti aduni pacate pe suflet pana te pocaiesti, le spovedesti si te impartasesti.

Daca tu vrei sa ti se faca un botez intreg ca sa te simti impacata cu el, atunci trebuie sa vorbesti din nou cu acel preot ortodox care v-a cununat, sau cu altul caruia sa-i spui toata aceasta situatie a voastra fara sa ascunzi nimic, caci orice-i spui trebuie sa fie exact. Daca vrei sa faci un botez "sectant" atunci vei murdari tot ce ai primit deja prin tainele administrate de acel preot ortodox si pe care la sectanti nu le vei mai putea curata in veci, desi ei iti vor spune ca vei fi ca zapada de curata.

P.S. Foarte aparte este si ca te-ai inscris pe forum acum 9 ani si abia acum ai postat.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)

Last edited by Demetrius; 14.08.2017 at 19:54:38.
Reply With Quote