Subiect: ECUMENISMUL
View Single Post
Vechi 22.08.2017, 10:48:04
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Nu paote exista Ecumenism in mod real.
Exista doar asumare totala a credintei prin lepadare completa de cea veche.

Nu poti sa fii si musulman si crestin. Nu poti sa fii si mosaic si crestin.
Nu poti sa fii si catolic si ortodox sau si protestant si ortodox.

Cred ca singurul mod real de "convertire" este unul singur: acela in care noi, ortodocsii implinim cu adevarat Evanghelia si de aici vin toate de la sine.

Oare nu se gaseste un om pe fata pamantului luminat de Dumnezeu, capabil sa descurce in fata tuturor adevarul Ortodoxiei???
Iar raspunsul e simplu, nici de Hristos nu au ascultat, in ziua de azi oamenii nu mai asculta de nimic. Doar cei buni la suflet si tari in constiinta primesc marturie de la lumina despre bine si asculta de bine, ceilalti se condamna singuri.

Tot cautand explicatii mi-am dat seama ca de fapt problema in toata treaba asta este ceva de genul ca teologii sunt slab pregatiti si lipsiti complet de vedere Dumnezeiasca verticala si sunt pregatiti doar teoretic pe orizontala si de aici toate problemele. Ei habar nu au cine este Dumnezeul despre care vorbesc pentru ca nu L-au vazut.

Dar dupa cum Sf. Ioan din Kronstadt a vazut in descoperirea de la Sf. Serafim de Sarov, lucrurile vor merge intr-o directie absolut criminala pentru Ortodoxie... iar lupta va fi atunci inutila.

Sunt tare curios cum se va salva Ortodoxia, cine va lupta pentru ea, si cum va supravietui.
corect! Nimeni nu poate sluji la doi domni (avertismentul Domnului Hristos)