Am auzit o expresie de genul: '"Biserica încearcă să îi inducă omului starea de culpă, de frică și de teamă!"
E o mare nebunie! Dumnezeu este Lumină, este pace este iubire.. dacă ești prieten cu El, dacă te împărtășești cu El, și comunici cu El prin rugăciune și îi împărtășești voința. "Cel ce are poruncile Mele și le păzește, acela este care Mă iubește; iar cel ce Mă iubește pe Mine va fi iubit de Tatăl Meu și-l voi iubi și Eu și Mă voi arăta lui."(Ioan14:21). Inducția de frică este atunci când tu te simți apăsat și nu ai curajul să intri într-o biserică și să-L privești pe Dumnezeu în ochi! Și deși ești mare, ești bogat, ești un domn, avut și ești o mare personalitate.. totuși în mărunțimea sufletului tău, ești un ticălos! Nu ai putere să-l privești pe Dumnezeu în icoană, darămite "Față către Față", pentru că dacă ți-ar permite conștiința și ai avea ochii minții deschiși, tu l-ai privi fățis pe Dumnezeu în icoană și nu ți-ar fi frică de El. N-o spun eu, o spune realiatatea. Este o stare de fapt în societate.... Pentru că știți care este răspunsul?
- Dar ce să caut eu la biserica? Ce-mi oferă mie biserica? Cine l-a văzut pe Dumnezeu?
- Dar postia cine a văzut-o fraților.. și e plină lumea! Dar nebunia cine a văzut-o, și e plin spitalul 9 sau Socola? Dar muzica cine o vede cum arată și toată lumea o cântă. Dar cuvintele pe care le rostim cine le vede, și noi totuși le rostim! Deci vedeți? Nu tot ce se vede există, și nu tot ce nu se vede nu există! Vorbind de suflet... nimeni nu l-a vazut!
Predica integrală: -
https://www.youtube.com/watch?v=5C1rsBRXk1k