Subiect: ECUMENISMUL
View Single Post
Vechi 30.08.2017, 15:32:57
Palamist Palamist is offline
Member

Data înregistrării: 24.06.2017
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Mda.... Eu am, așa, o imagine în minte; că unii ca tine își închipuie că, după ce vor muri și vor ajunge la porțile Raiului, vor întâlni pe Sf. Petru, sau chiar pe Hristos, iar Hristos le va spune:

- Haide, dragă Palamistule, să ne așezăm și să avem o discuție; uite, multă vreme te-Am așteptat pe tine, ca să Mă lămurești tu pe Mine cine merită și cine nu merită mântuirea și Harul Meu. Uite, de exemplu un copil s-a născut și a murit, în America, la nici 50 de ani de la Învierea Mea. Episcopii Bisericii Mele nu au ajuns niciodată la el. Ce crezi tu, Palamistule, oare acel copil merită să Îl mântuiesc ?
Mare ispita am eu cu tine:ma faci sa ma-nalt cu mintea pana la sf. Petru?I-as raspunde ca Sf Petru:Doamne, tu stii mai bine, „tu pe toate le stii,Tu stii ca Te iubesc ”?Mai mult intreb decat raspund.

Problema ridicata de tine (ce se-ntampla cu cei care au trait inainte de Hristos, cu copiii care mor de mici, eventual nebotezati si cu toti cei care nu au cunoscut crestinismul) nu invalideaza ideea fundamentala ca nu exista mantuire in afara bisericiit ca nu exista mantuire fara Hristost ca e de neconceput mantuirea fara un Mantuitor.Care va veni , asa cum El insusi a promis, cu slava pe norii cerului:„iata vine Dumnezeu cu zecile de mii de sfinti ai lui.” Acei necrestini care se vor mantui, daca se vor mantui, vor fi mantuiti de acelasi mantuitor ca si crestinii. Dar acei necrestini reprezinta exceptii:multe,putine, nu stim, dar sunt excpetii.Intemeietorul carei religii ar putea fi insusi Mantuitorul lumii?Hai sa-i luam pe toti la rand sa-i comparam!Asta e ideea!

Ideea e ca exceptiile, chiar si numeroase daca ar fi, ar ramane exceptii.Nu exista mantuire in afara bisericii.

Eu nu neg ca exista unele precepte morale respectabile si in alte religii, ba chiar si unele concepte si practici mistice.Dar asta nu inseamna ca toate religiile detin franturi de adevar, precum piesele unui puzzle si ca ar fi egale.Una singura e religia adevarata:cea al carei mantuitor este adevaratul mantuitor.Nu exista Adevar in afara ortodoxiei!
Reply With Quote